Ολόκληρη η ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης και ιστιοπλοΐας θα παρελάσει από τον κορυφαίο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών στην Ελλάδα, το Spetses Classic Yacht Regatta 2019 (SCYR), που θα διεξαχθεί από τις 27 ως τις 30  Ιουνίου 2019 για 9η συνεχόμενη φορά στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Πάντα με φόντο τις μοναδικές Σπέτσες και στο θαλάσσιο στίβο ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας, η διοργάνωση περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies.

Η συμμετοχή σκαφών που έχουν γράψει ιστορία στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και εξαιρετικών αθλητών που έχουν τιμήσει τη χώρα μας παγκοσμίως αποτελούν τον μοναδικό συνδυασμό του αγώνα Spetses Classic Yacht Regatta 2019 που έχει καταστεί θεσμός για την Μεσόγειο και προσελκύει επισκέπτες υψηλού επιπέδου στο νησί.

Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι τα κορυφαία brands Moët & Chandon  και Grey Goose, που συμπλέουν απόλυτα με τις αξίες της συγκεκριμένης ρεγκάτας.

Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire.

Ως Χρυσός Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2019, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon, μοιράζεται ένα πρωτοποριακό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα, το οποίο είναι η επιτομή του κομψού επιτεύγματος και της διαρκούς επιδίωξης της νίκης. Ταυτόχρονα, φέτος, γιορτάζει με περηφάνια τα 150 χρόνια της εμβληματικής ναυαρχίδας του οίκου Moët Impérial.

H Grey Goose, η βότκα με την καλύτερη γεύση στον κόσμο, θα βρίσκεται και φέτος στην Spetses Classic Yacht Regatta 2019, για να γιορτάσει τις  μικρές και μεγάλες νίκες, μαζί με όσους ζουν μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες και συνεχώς αναζητούν προκλήσεις που ξεπερνούν τα δεδομένα. Εκείνους που μοιράζονται το ίδιο όραμα με τον δημιουργό της Grey Goose, Francois Thibault τον άνθρωπο που έθεσε νέα δεδομένα στην αγορά.

Χρησιμοποιώντας μόνο τις καλύτερες γαλλικές πρώτες ύλες, ξεπέρασε τα όρια της γνωστής μέχρι τότε παραγωγικής διαδικασίας και εμπνεύστηκε την απόλυτη Super Premium vodka, την Grey Goose.

Εκτός από τις συναρπαστικές αγωνιστικές δράσεις του τετραημέρου, φέτος θα εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο ο ιδιαίτερα επιτυχημένος θεσμός του Race Village που πέρυσι αποτέλεσε πόλο έλξης τόσο για τους πολυάριθμους επισκέπτες του νησιού όσο και για τους συμμετέχοντες στο SCYR, με το σύνολο των απονομών του θεσμού να πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Παράλληλα, οι επισκέπτες, πέρα από το συναρπαστικό θέαμα, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μοναδικά διαδραστικά activations που θα έχουν εμπνευστεί οι χορηγοί του Αγώνα.

Μία ακόμα φετινή καινοτομία του Spetses Classic Yacht Regatta είναι η συνεργασία με το Sailors for the Sea, τον μοναδικό διεθνή οργανισμό πιστοποίησης Ναυταθλητικών Αγώνων ως «καθαρών αγώνων».

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι να συμμετάσχει ο αγώνας στο πρόγραμμα Clean Regattas λαμβάνοντας πιστοποίηση gold από το Sailors for the Sea ως ένας αειφόρος αγώνας που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Το Sailors for the Sea είναι ο μοναδικός οργανισμός στον κόσμο για την προστασία των ωκεανών, που εμπλέκει, εκπαιδεύει και ενεργοποιεί την ιστιοπλοϊκή κοινότητα για την αποκατάσταση της υγείας του υδάτινου περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της φετινής ρεγκάτας θα γιορταστούν και τα 100 χρόνια της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας Bentley με μοναδικές δραστηριότητες. Η Bentley Motors Limited, με έτος ίδρυσης το 1919, είναι βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής υπερπολυτελών οχημάτων, που στις 10 Ιουλίου, λίγες μόλις μέρες μετά το SCYR, γιορτάζει έναν αιώνα ζωής!

Όλα τα μοντέλα της Bentley έχουν γράψει ιστορία στην αυτοκίνηση και χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια, φινέτσα και άνεση, προσφέροντας μία ατελείωτη οδηγική απόλαυση στους κατόχους τους.

Για το Spetses Classic Yacht Regatta 2019 δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SCYR κ. Νώντας Λαμπαδάριος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε λίγες ημέρες θα ζήσουμε ξανά μοναδικές στιγμές στις Σπέτσες, με το Spetses Classic Yacht Regatta 2019.

Για μία ακόμη χρονιά, θα πάρουν μέρος τα πιο όμορφα και αξεπέραστα σκάφη που έχουν κοσμήσει τις ελληνικές και όχι μόνο θάλασσες, τοποθετώντας τις Σπέτσες στο επίκεντρο της διεθνούς ιστιοπλοΐας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια για τους αγωνιζόμενους, αλλά και για να προσφέρουμε φιλοξενία υψηλού επιπέδου και σε όλους τους επισκέπτες του νησιού. Σας περιμένουμε όλους στις Σπέτσες, από τις 27 ως τις 30 Ιουνίου,

Το ιστορικό Poseidonion Grand Hotel, που κάθε χρόνο είναι το κέντρο επιχειρήσεων, θα είναι και φέτος Μέγας Υποστηρικτής, αλλά και αθλοθέτης των βραβείων Concours d’Elegance για τα πιο καλοδιατηρημένα και αυθεντικά σκάφη.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το πολυτελές Amanzoe & Nikki Beach Resort & Spa, η Sebago που δίνει έμφαση στο σεβασμό προς την τέχνη της χειροποίητης κατασκευής παπουτσιών και θα προσφέρει τα παπούτσια της επιτροπής αγώνων, κληρώνοντας παράλληλα ζευγάρια κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, όπως και η Salty Bag, η οποία θα ράψει τις skippers’ bags των αγώνων. H La Roche Posay, θα υποστηρίξει με την σειρά Anthelios, τους συμμετέχοντες και τα πληρώματα, που εκτίθενται για αρκετές ώρες στον ήλιο κάνοντας το άθλημα που αγαπούν.

Αρωγοί της διοργάνωσης είναι η Αναργύρειος & Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας, ο Σύλλογος Γυναικών Σπετσών και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Παραδοσιακών Σκαφών.

Το Γραφείο Τύπου και τη Διαχείριση των Χορηγών έχει αναλάβει για 9η συνεχή χρονιά η εταιρεία Communication Lab και η Δρ. Μαρίνα- Λύδα Κουταρέλλη.

Μείνετε συντονισμένοι:

spetsesclassicregatta.com

Facebook: spetsesclassicregatta