Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Υμηττό, που ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα από την περιοχή Προσήλιο Παιανίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει καμία εστία, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της θα παραμείνουν στο σημείο όλη τη μέρα υπό το φόβο αναζωπύρωσης. Σήμερα στην Αττική προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Κάτοικοι της Παιανίας κατήγγειλαν χθες ότι πριν ξεσπάσει η φωτιά στον Υμηττό άκουσαν εκρήξεις και είδαν ταυτόχρονες εστίες.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία. Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με την συνδρομή της Αστυνομίας.

Η πυρκαγιά απασχόλησε εκτενώς τα ελληνικά Μέσα αλλά έγινε θέμα και σε ΜΜΕ του εξωτερικού. Οι τρομακτικές εικόνες με τις φλόγες να διατρέχουν την κορυφογραμμή και τις πλαγιές του Υμηττού έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Η κινητοποίηση ήταν ακαριαία. Ήταν μία απόδειξη ότι το κράτος είναι εδώ. Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα. Ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι. Ενεργοποιήσαμε πρωτόκολλα απομάκρυνσης κατοίκων», δήλωσε για τη φωτιά στον Υμηττό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαρδαλιάς, που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς, και πρόσθεσε: «Ήταν υποδειγματική η κινητοποίηση. Είναι σε ύφεση τα μέτωπα. Έχουμε όμως ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

«Τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία, εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή, η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ» τόνισε.