Τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν καταθέσει οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας και με τα οποία ζητούν τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του 54χρονου μέχρι του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, εκδικάστηκαν.

Η 8χρονη είχε χτυπηθεί το Πάσχα στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα στη Θήβα ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της και έπαιζε.

Σύμφωνα με την εκπομπή του Star, «Αλήθειες με τη Ζήνα», το δικαστήριο διέταξε ως ασφαλιστικό μέτρο τη συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του κατηγορούμενου. Στην απόφαση αναφέρεται ότι η «περιουσιακή κατάσταση του 54χρονου είναι επισφαλής και ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του».

Το δικαστήριο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τονίζει πως μετά το συμβάν ο 54χρονος «επιχείρησε ενώ γνώριζε τι διέπραξε, να αποφύγει τις ποινικές και αστικές συνέπειες των πράξεων του, κρύβοντας επιμελώς τα πειστήρια του εγκλήματος. Το περίστροφο σε δεξαμενή καυσίμων και τους κάλυκες σε γλάστρα».

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, το γεγονός ότι ο 54χρονος θα μπορούσε να μεταβιβάσει τα περιουσιακά του στοιχεία στη σύζυγό του σε συνδυασμό με το ότι έχει ήδη κάνει προσπάθειες να αποξενωθεί από τη διαθέσιμη κατασχετή περιουσία του, να την αλλοιώσει και γενικά να αποκρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία, οδήγησαν τις Αρχές στο συμπέρασμα πως η κατάστασή του είναι επισφαλής και γι’αυτό έγινε δεκτό το αίτημα της οικογένειας και θα γίνει συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του κατηγορούμενου.