Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Κερατσίνι, με το αίμα του να βάφει για πάντα τα έδρανα και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο γνωστός αντιφασίστας πέθανε από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά και η δολοφονία του σήμανε την αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής, με τη δική σιγά σιγά να ολοκληρώνεται ενώ πλέον πολλοί από τους κατηγορούμενους δεν είναι βουλευτές και δεν έχουν ασυλία.

Σήμερα, έξι χρόνια μετά η δολοφονία του Παύλου Φύσσα παραμένει σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, με την οικογένεια του αδικοχαμένου Killah P. να διοργανώνει φεστιβάλ με ομιλίες και συναυλίες στη μνήμη του, ωστέ να μην χαθεί κανένας άλλος άνθρωπος στο βωμό του φασισμού.

Μεγάλη συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα αναμένεται να πραγματοποίηθει στο Κερατσίνι το απόγευμα ενώ ήδη από το πρωί πλήθος κόσμου έχει αφήσει λουλούδια και μηνύματα στο μνημείο του.

«Μία φορά δολοφονημένος, δυο φορές ζωντανός» γράφει κάποιος με μεγάλα γράμματα διορθώνοντας το νεκρός που ήταν αρχικά γραμμένο σε ένα λευκό χαρτί. «Παύλο ψυχάρα άναψε φωτιά και κάψε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» γράφει ένα άλλο μήνυμα.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του newsbeast.gr

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος