Σφραγισμένο με χτισμένους τσιμεντόλιθους στις πόρτες και τα παράθυρά του και με πλέγματα στις εισόδους του είναι σήμερα το κτίριο στη συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ, που τελούσε υπό κατάληψη και εκκενώθηκε χθες με μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Το κτίριο, που στέγαζε στο παρελθόν το Τοσίτσειο σχολείο, ήταν κατειλημμένο από το 2016.

Παράλληλα εκκενώθηκε και δεύτερο κτίριο απέναντι από το «Τοσίτσειο», επί της Αχαρνών 22, το οποίο επίσης σφραγίστηκε.

Η Αστυνομία επιστράτευσε ΕΚΑΜ, ΜΑΤ και δύο drone ενώ η επιχείρηση έγινε σε συντονισμό με τον δήμο Αθηναίων για να προχωρήσει, μετά την απομάκρυνση των αλλοδαπών που έμεναν μέσα, η σφράγιση του κτιρίου και η καθαριότητα της περιοχής.

Στο κτίριο της Αχαρνών 22 βρέθηκαν 90 αλλοδαποί και ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών ενώ στο παλιό Τοσίτσειο βρέθηκαν 179 αλλοδαποί και κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica, καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση, όπου και προέκυψε ότι σε βάρος ενός άντρα από τη Συρία εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό.

Από τους 269, οι 214 μεταφέρθηκαν αρχικά στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου. Είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας.

Μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Επίσης, 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.

Για το κτίριο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας συζήτησαν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας «Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων» καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι να αξιοποιηθεί καλύτερα προς όφελος των Αθηναίων.

Δείτε τις φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος