«Άγιος μας έσωσε σήμερα από τα χειρότερα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης, ο οποίος, λίγο νωρίτερα, είχε επισκεφθεί και τους 12 τραυματίες (από τους συνολικά 25 επιβαίνοντες) από το ατύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στην εθνική οδό Χαλκηδόνας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Αγίου Αθανασίου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο αστικής συγκοινωνίας.

Μεταξύ των τραυματιών με τους οποίους συνομίλησε ο κ. Τσόλης ήταν και ο οδηγός του λεωφορείου. Όπως του εξήγησε, περιγράφοντας τη στιγμή του ατυχήματος, μόλις βγήκε από το φανάρι του Αγίου Αθανασίου, στον δρόμο Χαλκηδόνας – Θεσσαλονίκης, και πριν καν προλάβει να γεμίσει όλες τις ταχύτητες του λεωφορείου, δέχθηκε επίθεση από μέλισσα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να καρφωθεί στη μάντρα επιχείρησης.

«Ευτυχώς την ώρα εκείνη, στο αντίθετο ρεύμα είχε ανάψει κόκκινο. Αυτό μας έσωσε από τα χειρότερα καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να σημειωθεί σύγκρουση είτε με κάποιο φορτηγό είτε με κάποια ΙΧ», αναφέρει στη Voria.gr ο κ. Τσόλης. Σημειώνει, επίσης, πως ήταν σημαντικό και το γεγονός ότι το λεωφορείο δεν είχε προλάβει να αναπτύξει ταχύτητα καθώς μόλις είχε βγει από κόκκινο φανάρι.

Σε ερώτηση εάν το ΚΤΕΛ αποδέχεται αυτή την εκδοχή του οδηγού ο κ. Τσόλης είπε πως «τις επόμενες ημέρες θα εξετάσουμε τα αίτια του ατυχήματος» προσθέτοντας πως «στην κατάσταση που ήταν σήμερα ο οδηγός δεν μπορούμε να προχωρήσουμε περαιτέρω στο θέμα αυτό». Προσέθεσε επίσης πως επιβάτης του λεωφορείου του μετέφερε ότι είδε τον οδηγό σκυμμένο πάνω στο τιμόνι, νομίζοντας πως είχε χάσει τις αισθήσεις του.