Την ένταξη των έργων «Ανέγερση του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης» και «Αποκατάσταση κτιρίου Φιλαρμονικής – Ωδείου Ρεθύμνης», στο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος Ι», υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, εγκρίνοντας τη χρηματοδότηση τους με τα ποσά 3.604.375,20 ευρώ και 1.273.978,57 αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη ένταξη από τον υπουργό, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνεργασίας που είχε σήμερα μαζί του, με αντικείμενο την προώθηση θεμάτων της ΕΔΕΥΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε ότι αφορά το 16ο δημοτικό σχολείο, προβλέπεται η ανέγερση διώροφου κτηρίου με υπόγειο, με όλες τις νόμιμες και σύγχρονες προδιαγραφές και με έμφαση στη διασφάλιση και προστασία του περιβάλλοντος, τη βέλτιστη ενεργειακά απόδοσή του κτιρίου και την πλήρωση όλων των κριτηρίων προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Για το κτίριο της φιλαρμονικής, θα γίνουν εργασίες στατικής ενίσχυσής του, με γνώμονα τη μέγιστη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, καθώς και παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν τον λειτουργικό και αισθητικό ανασχεδιασμό του, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του δημοτικού ωδείου και της δημοτικής φιλαρμονικής του Ρεθύμνου.

Ο δήμος Ρεθύμνης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των έργων, ώστε να εκτελεστούν με αρτιότητα και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα – ώστε, όπως επισήμανε ο κ. Μαρινάκης, το Ρέθυμνο να αποκτήσει δύο σημαντικές δομές, τις οποίες είχε ανάγκη η πόλη και οι άνθρωποί της.

Εγκρίθηκαν και τα έργα αποκατάστασης ζημιών στο Αμάρι Ρεθύμνου προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση συνολικού ποσού ύψους 2.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών της δημοτικής οδοποιίας στον δήμο Αμαρίου Ρεθύμνου, με αποφάσεις του γ.γ. του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Καραγιάννη.

Πρόκειται για έγκριση δέσμευσης ποσού 2 εκ. ευρώ για το έργο “Αποκατάσταση ζημιών δημοτικής οδοποιίας δήμου Αμαρίου” στο τμήμα από τον οικισμό Πλατάνια έως την επαρχιακή οδό 13 (Φουρφουρά) που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2019. «Με αμείωτο ρυθμό εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου στο δημοτικό δίκτυο του δήμου μας», δήλωσε με αφορμή τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση, ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, επισημαίνοντας πως τα 2.000.000 ευρώ θα συμβάλουν καθοριστικά στην αποκατάσταση μεγάλου μέρους των ζημιών.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Αξιοποίηση ταμιευτήρα φράγματος ποταμών Αμαρίου: ‘Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού’», με εκτιμώμενη αξία 17.820.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) που αφορά στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Το αντικείμενο των δημοπρατούμενων έργων περιλαμβάνει «την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας, την κατασκευή των έργων πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια και εγκατάσταση όλου του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού». Ως ημερομηνία προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται σύμφωνα με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ΟΑΚ, που είναι ο φορέας υλοποίησης, η Παρασκευή 27-12-2019 και δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο της εκτέλεσης εργασιών υδραυλικών, ηλεκτρομηχανικών έργων, έργων καθαρισμού και επεξεργασίας νερού, υγρών στερεών και αεριων αποβλήτων.

Το χρονοδιάγραμμα των έργων κατασκευής του νέου διυλιστηρίου του Ρεθύμνου είναι 36 μήνες.