Τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου στη βορειοδυτική χώρα ενώ ο καιρός είναι πιο άγριος στην Ήπειρο (δείτε εδώ περισσότερα).

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 20:00 καταγράφονται στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας (122 χιλιοστά) και στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων (100 χιλιοστά).

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Συνεχίζονται σύμφωνα με την ΕΜΥ οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Από το απόγευμα της σημερινής ημέρας Πέμπτη 07-11-2019, εκτός από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να επηρεαστεί η δυτική Στερεά και μέχρι τη νύχτα τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος. Από το μεσημέρι της Παρασκευής 08-11-2019 τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα εξασθενήσουν.
  • Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 08-11-2019 θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.
  • Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Παρασκευής 08-11-20195.