Στον εντοπισμό και τη διάσωση 16 μεταναστών προέβη τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (11/11), πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019’».

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω, φουσκωτή με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.

Επίσης, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ακόμη 30 μετανάστες.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος προέβησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση 37 μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Νέας Χιλής νότια της Αλεξανδρούπολης, όπου βρέθηκε φουσκωτή βάρκα με μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Το Λιμενικό διέσωσε ακόμη 39 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σύμης. Μετά την ασφαλή περισυλλογή των μεταναστών από την φουσκωτή βάρκα, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του νησιού.