Να απομακρυνθεί από ελληνικά χωρικά ύδατα με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά ζήτησε ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής από Έλληνα ψαρά, στα ανοιχτά της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα το τουρκικό σκάφος προχώρησε σε παρενόχληση ελληνικού αλιευτικού, νοτιοανατολικά της Καλόλιμνου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο από την θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων.

«Φύγετε από εδώ είναι τουρκικά», είναι τα λόγια που λένε οι Τούρκοι στους Έλληνες ψαράδες σε αντίστοιχα περιστατικά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή. Σημειώνεται πως αυτή τη περίοδο κάθε χρόνο είναι σε εξέλιξη η επονομαζόμενη μάχη της τσιπούρας, με τα στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής να βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να προστατεύουν -όπως ισχυρίζονται- τους Τούρκους ψαράδες.

Ένας άλλος ψαράς δήλωσε στο δελτίο: «Τους λέμε ότι είναι ελληνικά και ότι θα επιμείνουμε με το ψάρεμα. Επικοινώνησα με το Λιμεναρχείο της Καλύμνου και μου είπε ότι αν μας παρενοχλήσουν περισσότερο, τότε θα στείλουν φουσκωτό».

Πηγές από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είπαν για το περιστατικό: «Το ελληνικό αλιευτικό σκάφος ψάρευε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων όταν τουρκική ακταιωρός του ζήτησε να αποχωρήσει από το σημείο. Ο Έλληνας αλιέας του απάντησε ότι δεν αποχωρεί διότι βρίσκεται σε ελλαδικό χώρο και η ακταιωρός αποχώρησε».

Τις προηγούμενες ημέρες τουρκικά αλιευτικά παραβίασαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια του Φαρμακονησίου, όπως επίσης και 1 μίλι βόρεια της Ψερίμου, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν οι Έλληνες ψαράδες.