Το πρώτο κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν χτύπησε σήμερα σε τέσσερα σχολεία της Κρήτης. Πρόκειται για δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία τα οποία δεν θα ανοίξουν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι και την τελευταία στιγμή για την κάλυψη των κενών προκειμένου όλες οι σχολικές μονάδες να κάνουν αγιασμό, τελικά τα δημοτικά σχολεία σε Καστρί και Γαύδο αλλά και τα νηπιαγωγεία σε Ροδοβάνι και Κάντανο στα Χανιά σήμερα δεν θα… πλημμυρίσουν από παιδικά χαμόγελα.

Τα παιδιά αυτών των σχολείων θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και να πάρουν τα βιβλία τους καθώς τα κενά σε όλη την Κρήτη είναι πολλά και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα… μπαλώματα.

«Είναι μία από τις δυσκολότερες χρονιές», δηλώνει στο prismanews.gr ο περιφερειάρχης εκπαίδευσης στην Κρήτη Απόστολος Κλινάκης. «Προβλήματα υπάρχουν και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και στα ειδικά σχολεία.

Οι πιστώσεις είναι περιορισμένες και με τη σχολική κοινότητα προσπαθούμε να βρούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα λύσεις», συμπληρώνει ο κ. Κλινάκης. Μάλιστα, εκτιμάται ότι παρά τις σημαντικές ελλείψεις η ομαλή λειτουργία θα αποκατασταθεί στο τέλος του Σεπτέμβρη.