«Mπαρούτι έτοιμο να εκραγεί» χαρακτήρισε το νησί της Λέσβου ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» σχολιάζοντας όσα έγιναν στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας των αιτούντων άσυλο, προσθέτοντας ότι ακολούθησε μία «ήρεμη νύχτα».

«Οι κάτοικοι έχουν απηυδήσει και οι πρόσφυγες έχουν κουραστεί να περιμένουν εκεί μήνες –χρόνια», συμπλήρωσε.

Οι χθεσινές διαμαρτυρίες ήταν πρωτοφανείς για το νησί, όπου πάνω από 2000 αιτούντες άσυλο που παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί ξεκίνησαν πορεία από τη Μόρια προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Στο κέντρο σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και των αστυνομικών, τα οποία συνεχίστηκαν και στο χωριό της Μόριας, από όπου πέρασαν οι πρόσφυγες και μετανάστες, επιστρέφοντας στο ΚΥΤ, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων.

Ο κ. Μουτζούρης είπε πως οι διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν επί 6,5 ώρες στην πλατεία Σαπφούς, ενώ μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με μια διμοιρία. Μετά από τα γεγονότα ακολούθησε σύσκεψη με τον δήμαρχο του νησιού.

Σχολιάζοντας τέλος την τροπολογία που κατατέθηκε για τις ΜΚΟ, είπε πως τον είχε ενημερώσει ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης.

«Ήταν αίτημά μας, περιμένουμε να δούμε τι περιέχει», κατέληξε κατέληξε ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.