Σημαντικό βήμα για να προχωρήσει το έργο με την κατασκευή της νέας γέφυρα του Κερίτη στα Χανιά, η οποία είχε καταρρεύσει τον Φλεβάρη του 2019.

Προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της μελέτης της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη στον οικισμό Αλικιανός του δήμου Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, υπέγραψαν σήμερα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Πλατανιά, Ιωάννης Μαλανδράκης, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, του γενικού γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, του αντιπεριφερειάρχη Νικόλαου Καλογερή και του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη.

Η προγραμματική σύμβαση σκοπεύει στην ταχεία υλοποίηση της μελέτης της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, όπου, στις 25 Φεβρουαρίου 2019, λόγω πρωτοφανούς πλημμύρας του ποταμού, είχε καταρρεύσει η παλαιότερη, ιστορική γέφυρα, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, με αποτέλεσμα την πλήρη αποκοπή χιλιάδων κατοίκων του δήμου Πλατανιά, καθώς και του δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Η χρηματοδότηση για την ωρίμανση και υλοποίηση των δράσεων της υπογραφείσας προγραμματικής σύμβασης, με συνολικό προϋπολογισμό έως 700.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Γ.Ψ.