Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του Αντώνη Παπαδόπουλου, καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας, που έφυγε από τη ζωή χθες, Πέμπτη (26/3), σε ηλικία 64 ετών.

«Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας, συνδέθηκε άρρηκτα με την ελληνική ταινία μικρού μήκους και την μεγαλύτερη γιορτή της, το Φεστιβάλ Δράμας, τον πρώτο μεγάλο σταθμό των νέων Ελλήνων σκηνοθετών προς το καλλιτεχνικό τους μέλλον.

Στήριξε με πάθος το φεστιβάλ από την ίδρυσή του, ως μέλος μιας ομάδας νέων κινηματογραφιστών που ήρθαν στην Δράμα με ενθουσιασμό κι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της εκεί Κινηματογραφικής Λέσχης για τη δημιουργία ενός φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους πανελλαδικής εμβέλειας, έως ότου αναλάβει Καλλιτεχνικός Διευθυντής του το 1999, θέση την οποία κατείχε μέχρι χθες.

Το αποτύπωμά του Αντώνη Παπαδόπουλου καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία του θεσμού. Επί των ημερών του το Φεστιβάλ Δράμας έγινε και διεθνές, επιτρέποντας στον κινηματογράφο και στις δράσεις γύρω από αυτόν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης που αδιαλείπτως το φιλοξενεί» αναφέρει η ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.