Μόνο άδειους δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τους δρόμους της Αθήνας. Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες και κυρίως το Σαββατοκύριακο που η πόλη έμοιαζε έρημη, οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του newsbeast.gr το πρωί της Δευτέρας (30/3) ήταν τελείως διαφορετικές.

Χωρίς να υπάρχει μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους η κίνηση που παρατηρείται είναι αρκετή. Μάλιστα στο κέντρο της πρωτεύουσας δεν υπάρχει καμία ελεύθερη θέση στάθμευσης με αποτελέσματα κάποια οχήματα να έχουν διπλοπαρκάρει, κάτι που φανερώνει πως κινείται αρκετός κόσμος.

Οι πολίτες δείχνουν παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει τεθεί ως μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού να κυκλοφορεί στην πρωτεύουσα ενώ οι έλεγχοι της αστυνομίας παραμένουν συνεχείς. Αρκετοί σίγουρα είναι όσοι πηγαίνουν ή φεύγουν από την εργασία τους. Επίσης κάποιοι συνταξιούχοι έχουν μεταβεί στις τράπεζες  για να πάρουν τη σύνταξή τους που κατατέθηκε σήμερα, ενώ αρκετοί είναι και οι συγγενείς των ηλικιωμένων που θέλουν να βοηθήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν βγαίνουν καθόλου από το σπίτι.

Σύμφωνα με τα απαγορευτικά μέτρα και τις συστάσεις των ειδικών για τους κινδύνους διασποράς και εξάπλωσης του κορονοϊού, οι τράπεζες έχουν ορίσει μέγιστο αριθμό στους πελάτες που μπορούν να εισέρχονται ανά κατάστημα, κάτι το οποίο καθορίζεται από το εμβαδόν του καταστήματος. Έτσι έξω από κάποια υποκαταστήματα παρατηρούνται μικρές ουρές.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει επιβάλει το μέτρο απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων των πολιτών από τις 23 Μαρτίου και από τότε κατά τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βεβαιωθεί συνολικά 8.441 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ.

Την Κυριακή 29 Μαρτίου βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς 1.835 παραβάσεις σε όλη τη χώρα. Τα 589 από το σύνολο των προστίμων επιβλήθηκαν στην Αττική.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος