Σε βανδαλισμούς και καταστροφές προχώρησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Τρίτης 31 Μαρτίου στο άλσος της Αγίας Τριάδας στον Βύρωνα.

Βασικό στόχο τους αποτέλεσε ο φωτισμός της περιοχής που πρόσφατα είχε αποκατασταθεί πλήρως και το φυλάκιο, στο οποίο εισέβαλαν, αποκολλώντας με λοστό τα κάγκελα του παράθυρου, και κατέστρεψαν τον εσωτερικό του χώρο και τον πίνακα ηλεκτροφωτισμού που βρίσκεται εκεί.

Ακόμη έσπασαν λάμπες και καλύμματα ηλεκτροφωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο άλσος έχει σφραγιστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η δημοτική Αρχή Βύρωνα προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία και μήνυση κατά αγνώστων για φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ ζητήθηκε περισσότερη και καλύτερη φύλαξη των δημόσιων χώρων.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα βανδαλισμών κοινόχρηστων χώρων του δήμου, γεγονός που γεννά εύλογο προβληματισμό και ανησυχία στη δημοτική αρχή Βύρωνα, η οποία είναι αποφασισμένη να προστατέψει με κάθε τρόπο τη δημόσια περιουσία, αλλά και το δημόσια κονδύλια που δαπανώνται για τη συντήρησή τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του δήμου, ο οποίος άρχισε ήδη τις εργασίες αποκατάστασης.

Δείτε τις φωτογραφίες: