Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου μετά τον εντοπισμό 150 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή μεταναστών της περιοχής, ενώ σήμερα αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα για άλλους 177 κατοίκους της περιοχής.

Για το λόγο αυτό έχουν ζήτησαν τη συνδρομή του εγγύτερου Περιφερειακού Ιατρείου που είναι αυτό των Σπετσών, και δη πολυδύναμο, ωστόσο οι γιατροί του νησιού αρνούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να κολλήσουν κι αυτοί τον ιό.

Το γεγονός καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί όπως αποκαλύπτει το έγγραφο που έστειλαν σε όλους τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται φυσικά και το ίδιο το Υπουργείο Υγείας και παρουσιάζει αποκλειστικά το newsbeast.gr.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου «θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου Σπετσών. Για μια ακόμη φορά παρά τις εξαιρετικές συγκυρίες οι ιατροί αντιμετωπίζουν την κατάσταση αντιδεοντολογικά και αντισυναδελφικά με τη στήριξη μάλιστα του δημάρχου Σπετσών.

Το Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών, παρότι πολυδύναμο, εξακολουθεί η οποιαδήποτε παροχή ιατρικής βοήθειας να σταματάει στο λιμάνι της Κόστας, από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. θεωρείται λοιπόν παράλογη απαίτηση οι ιατροί των Σπετσών να εφημερεύουν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου;

Οι ιατροί του Κέντρου Υγείας παρ’ όλα αυτά έχουν λάβει μόνο την τελευταία τριετία εντέλλεσθε εφημέρευσης δύο φορές προκειμένου να καλυφθεί το Περιφερειακό Ιατρείο Σπετσών.

Είναι ανήκουστο σε καιρό πανδημίας να εξαιρούνται ιατροί με τις ευλογίες αρμοδίων φορέων, δήθεν “για να μην μεταφερθεί ο ιός”. Ποια λογική θα επέτρεπε στους υπόλοιπους ιατρούς κάτι τέτοιο; Ή μήπως οι υπόλοιποι ιατροί είμαστε άνοσοι;

Θα ήταν λοιπόν πιο εποικοδομητικό όλες αυτές οι ενέργειες να είχαν γίνει προς την κατεύθυνση επάνδρωσης των δομών υγείας και όχι για “να πέσουν στα μαλακά” κάποιοι…». Κάτω από το έγγραφο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς, υπάρχουν οι υπογραφές όλων των γιατρών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Γεώργιος Σαρρής