Ήταν στο Μεξικό για διακοπές. Όταν όμως σήμανε παγκόσμιος συναγερμός λόγω κορονοϊού και τέθηκαν σε ισχύ αυστηρά μέτρα έπρεπε να γυρίσει στην Ελλάδα. Για να το καταφέρει πέρασε από τέσσερις χώρες και πέντε αεροδρόμια. Πρόκειται για τον Δημήτρη Μπατζανόπουλο τον οποίο βέβαια μπορούμε να αποκαλέσουμε και «σύγχρονο Οδυσσέα» καθώς η ιστορία του θυμίζει την περιπέτεια του βασιλιά της Ιθάκης.

Γράφει η Σταυρούλα Πεταλιού

Όλα, όπως αναφέρει o 25χρονος από την Πρέβεζα μιλώντας στο newsbeast.gr, ξεκίνησαν από ένα τροπικό νησί στο Μεξικό όπου παρέμεινε για έναν μήνα περίπου. Εκεί τρεφόταν με την ψαριά που έπιανε, κοιμόταν κάτω από δέντρα σε αιώρες και στην άμμο.

Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με έντομα, όπως κουνούπια, σκορπιούς ακόμα και κροκόδειλους. Μετά από αρκετές δυσκολίες μπόρεσε να φτάσει στο Παρίσι όπου συνελήφθη καθώς οι αρχές θεώρησαν ότι είναι τουρίστας που έσπασε το lockdown.

Μετά την παραμονή του στα κρατητήρια τελικά ο 25χρονος Πρεβεζάνος έκλεισε πτήση για Φρανκφούρτη, Βερολίνο και στη συνέχεια Σόφια ώστε να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα. Μόλις έφτασε στην Ελλάδα οδηγήθηκε σε ξενοδοχείο όπου έμεινε σε καραντίνα για 14 ημέρες ενώ υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό.

Το ταξίδι του όπως σημείωσε ξεκίνησε την πρώτη ημέρα του Μαρτίου όταν πήρε το αεροπλάνο για τη Μαδρίτη, μετέβη στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στο Μεξικό. Αν και είχε άλλα σχέδια, να ταξιδέψει δηλαδή για αρκετό καιρό, ο κορονοϊός του τα χάλασε και για έτσι πήρε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα όπου μετά από πολύ κόπο κατάφερε να φτάσει στις 22 Απριλίου.

Ήθελε, όπως εξηγεί να ζήσει μια ιδιαίτερη εμπειρία. Έτσι μαζί με τον μεξικανό φίλο του Rodrigo επισκέφτηκαν ένα νησί που λέγεται Chacahua. Δεν είχαν κανονίσει που θα μείνουν και διανυκτέρευσαν στις αιώρες ενός μαγαζιού τύπου εστιατορίου που τους χρέωσε 20 μεξικάνικα πέσος για ένα σεντόνι και ένα μαξιλάρι.

«Όλο το νησί ήταν καλυμμένο από άμμο. Τα κύματα ήταν τεράστια και εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχουμε στην Ελλάδα, έσκαγαν περίπου 100 μέτρα μακριά από τη στεριά. Μείναμε δύο ημέρες. Στόχος ήταν να πάμε στο San Luis Potosi το μέρος από το οποίο κατάγεται ο φίλος μου και να περάσουμε μία εβδομάδα.

Από εκεί το αρχικό μου πλάνο ήταν να διασχίσω το βόρειο Μεξικό με αυτοκίνητο μέχρι να φτάσω στην Reynosa και να περάσω τα σύνορα για Αμερική πεζός. Εκεί θα συναντούσα μια φίλη μου με την οποία θα πηγαίναμε μαζί με το αυτοκίνητο της στο Houston. Όπου θα έμενα για μία εβδομάδα περίπου και θα έπαιρνα πτήση από το Dallas για νέα Υόρκη.

Από εκεί θα πέταγα για Μαδρίτη την επόμενη μέρα από όπου θα έπαιρνα πτήση για Βιέννη και μετά από εκεί για Αθήνα. Οπότε 31 Μαρτίου θα ήμουν στην Ελλάδα με σκοπό 1 Απριλίου να πάρω το πλοίο για Σαντορίνη όπου θα δούλευα» είπε και συμπλήρωσε:

«Μετά από λίγες ημέρες παραμονής στο νησί γύρισα στο Μεξικό και πήρα το λεωφορείο για το San Luis Potosi. Εκεί θα με φιλοξενούσε ο φίλος μου μέχρι να με πάει με το αμάξι στα σύνορα με την Αμερική όπου θα συνέχιζα το ταξίδι μου. Όταν όμως έφτασα άρχισα να λαμβάνω μειλ από τις αεροπορικές που έλεγαν ότι όλες οι πτήσεις μου ακυρώνονται.

Την ίδια ημέρα ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων απαγορεύεται να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Τότε κατάλαβα πως τα πλάνα μου για επιστροφή στην Ελλάδα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν και αποφάσισα να γυρίσω μόνος μου στο νησί που ήμασταν. Έμεινα στο νησί αρκετές ημέρες και επιβίωσα με τα λίγα χρήματα που μου είχαν μείνει. Ψάρευα με τους ντόπιους».

«Προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την πρεσβεία στο Μεξικό για να δω πως θα επιστρέψω. Μετά από μέρες μου απάντησαν. Μου είπαν πως κάποια πτήση επαναπατρισμού θα κανονιστεί αλλά δεν ήξεραν πότε και να κάνω υπομονή.

Κατάφερε τελικά να φτάσω στο Μεξικό και από εκεί πήρα πτήση για το Παρίσι. Δεν είχα κλείσει πτήση για κάπου αλλού γιατί από την πρεσβεία μου είπαν ότι μπορεί να κανονιστεί επαναπατρισμός Ελλήνων οπότε να πάω πρώτα εκεί και θα βλέπαμε τι θα γινόταν» δήλωσε μιλώντας στο newsbeast.gr ο Δημήτρης Μπατζανόπουλος.

«Όταν κατέβηκα από το αεροπλάνο, στον διαβατηριακό έλεγχο με σταμάτησαν επειδή δεν είχα κλείσει πτήση για να φύγω και η αστυνομία με κράτησε στο κρατητήριο. Δεν μου φέρθηκε καλά. Δεν μου έδωσαν ούτε νερό και φαγητό. Κατάφερα να κλείσω ένα εισιτήριο μέσω Φρανκφούρτης, Βερολίνου και Σόφιας για Αθήνα» επεσήμανε.

«Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία έφτασα τελικά στην Αθήνα. Εκεί μας περίμενε κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας μαζί με αστυνομικούς. Μας πήγαν σε ένα ξενοδοχείο στη Γλυφάδα όπου κοιμηθήκαμε. Την επόμενη ημέρα μας έκαναν τεστ και αφού βγήκε αρνητικό έφυγα και συνέχισα την καραντίνα σε ένα φιλικό σπίτι στα Πετράλωνα. Η καραντίνα μου έληξε στις 4 Μαΐου. Έχω μεγάλο άγχος για την κατάσταση που επικρατεί λόγω κορονοϊού καθώς εργάζομαι στον κλάδο του τουρισμού και τώρα δεν έχω δουλειά» ανέφερε.