Στοιχεία που θα ρίξουν φως στην τρομακτική υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα αναζητούν οι αρχές, ενώ η 34χρονη, θύμα της επίθεσης, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου, έχοντας σοβαρά τραύματα από την καυστική ουσία στο πρόσωπο, τον λαιμό, τα χέρια και τον θώρακα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει με την ανάλυση βίντεο από κάμερες ασφαλείας κτιρίων της περιοχής, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η διαδρομή της μαυροφορεμένης γυναίκας με τη μάσκα, που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονή, τόσο για να φτάσει στο σημείο όσο και για να φύγει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, οι αρχές εξετάζουν το σενάριο η γυναίκα να είχε συνεργό για να διαφύγει, είτε με αυτοκίνητο είτε με μηχανή. 

Παράλληλα συνεχίζουν να λαμβάνονται καταθέσεις από το οικογενειακό, το φιλικό και το επαγγελματικό περιβάλλον της 34χρονης, αλλά δεν έχουν οδηγήσει κάπου μέχρι στιγμής.

Καθώς η γυναίκα είχε στήσει ενέδρα στην 34χρονη δίπλα στις σκάλες που οδηγούν στο υπόγειο του κτιρίου, οι αρχές δεν αποκλείουν να είχε κάνει και πρόβα της επίθεσης, γιατί φαίνεται να γνώριζε πολύ καλά και τους χώρους αλλά και την ώρα που έφτανε στη δουλειά του το θύμα.

Η 34χρονη νοσηλεύεται πλέον στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων και συνεχίζονται οι προσπάθειες να σωθεί η όρασή της.

Σήμερα θα γίνει και άρση τηλεφωνικού και διαδικτυακού απορρήτου, με στόχο τα δεδομένα από το κινητό της τηλέφωνο αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δώσουν κάποιο στοιχείο για την υπόθεση.

Όπως είπε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας στην ΕΡΤ, η οικογένειά της δεν γνωρίζει τίποτα και δεν περνά από το μυαλό τους ποιος και γιατί μπορεί να έκανε μια τέτοια επίθεση. 

Όπως εξήγησε, η 34χρονη δεν είναι ακόμα σε θέση να μιλήσει, και ο ίδιος της έχει μιλήσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα. Εκτίμησε πάντως πως η υπόθεση θα εξιχνιαστεί, θεωρώντας πολύ δύσκολο σε ένα τόσο πολυσύχναστο και κεντρικό σημείο να μην βρεθούν στοιχεία που θα οδηγήσουν στη δράστη.

«Είμαι πολύ λυπημένη που ακόμη μια ζωή ζορίζεται να επιβιώσει. Μια ακόμη γυναίκα αγωνίζεται, δίνει μάχη» είπε στο newsbeast.gr η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία είχε πέσει θύμα παρόμοιας επίθεσης, με βιτριόλι, το 2008.