«Αθάνατος, ήρωας» και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να συνοδεύσουν μέχρι την τελευταία του κατοικία τον αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ο οποίος δολοφονήθηκε από 30χρονο τσιγγάνο σε συμπλοκή εκτός υπηρεσίας σε μικρή απόσταση από το σπίτι του στην Ανδραβίδα.

Ο Βασίλης Μαρτζάκλης, τον οποίο αποχαιρέτησαν χθες περισσότεροι από 2.000 πολίτες, συγγενείς και φίλοι του, ήταν πατέρας δύο παιδιών ηλικίας πέντε και έντεκα ετών και υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.
Στη Δίωξη Ναρκωτικών μεταφέρθηκε το 2007 ενώ νωρίτερα υπηρετούσε στο Α.Τ. Βαρθολομιού.

Καταγόμενος από τη Ροδιά Πηνείας, είχε παντρευτεί και εγκατασταθεί στην Ανδραβίδα.

Ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο και την Ακαδημία της Δάφνης Ανδραβίδας, μαθαίνοντας σε περισσότερα από 150 μικρά παιδιά της περιοχής τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Τα μικρά αυτά παιδιά ήταν που δεν μπορούσαν να δεχθούν την απώλεια του προπονητή τους και έκλαιγαν ασταμάτητα κατά την ώρα της κηδείας.

Τραγικές φιγούρες ήταν η σύζυγός του, τα παιδιά, οι γονείς και τα αδέλφια του.

Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη και αφιλοκερδώς παραστάθηκε και η Φιλαρμονική Λεχαινών.

Συγκινητικός ήταν ο τρόπος με τον οποίο συνόδευσαν και αποχαιρέτισαν τον συνάδελφό τους οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με τις μοτοσικλέτες τους, ενώ άγημα αστυνομικών απέδωσε τιμές με τρεις πυροβολισμούς στον αέρα.

Δείτε φωτογραφίες του ilialive από την κηδεία του αδικοχαμένου αστυνομικού