Με το τραγούδι των Police, Roxanne, άνοιξε χθες την εκπομπή του «Βινύλιο» ο γνωστός παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης, που μετακόμισε από τον ΑΝΤ1 στον ΣΚΑΪ.

Στην παρέα του Αντώνη Κανάκη βρίσκονται οι Γιάννης Σερβετάς, Στάθης Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Κιούσης και Βερονίκη Περγαντή.

«Όπως λέγαμε και στο τρέιλερ, δεν ξέρω γιατί είμαστε χαρούμενοι σήμερα. Είμαστε σίγουρα χαρούμενοι γιατί επιστρέφουμε, όπως λέγαμε, αλλά πραγματικά έχουμε τόσο μεγάλη χαρά και τον αγαπάμε τόσο πολύ αυτόν τον άνθρωπο, τον Διονύση Σαββόπουλο. Τον αγαπημένο μας Νιόνιο, όπως τον αποκαλεί όλη η Ελλάδα».

Αυτό είπε ο Αντώνης Κανάκης στην έναρξη, αναφερόμενος στον γνωστό τραγουδοποιό, τον οποίο, όπως είπε, έχει να συναντήσει τηλεοπτικά 25 χρόνια, από μια συνάντησή τους στο «Κομφούζιο» στην ΕΡΤ3.

«Ο πληθυντικός δεν αποκλείει την οικειότητα» είπε ο Νιόνιος στον Αντώνη Κανάκη, όταν εκείνος τον ρώτησε πώς να μιλάνε και η συζήτηση ξεκίνησε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Συμφωνία δεν μου αρέσει. Αυτό που με στενοχωρεί, για να μην πω με αηδιάζει, είναι που βγήκε στην επιφάνεια η νοσηρότητα του πολιτικού μας βίου. Το πολιτικό μας προσωπικό είναι πάντα χαμηλότερο των περιστάσεων, αλλά εμείς τους διαλέγουμε. Ο κάθε άνθρωπος έχει μια αρχοντική πλευρά και μια φτηνιάρικη. Η δική μας διάλεγαν την φτηνιάρικη και εμείς τους ψηφίζαμε γιατί μας βόλευε» είπε.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος δήλωσε απαισιόδοξος για την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο γενικότερα. «Βαδίζουμε σε μια Αναγέννηση, αλλά θα προηγηθεί ένας μεσαίωνας. Τα πράγματα θα καλυτερεύσουν αφού πρώτα καταρρεύσουν» τόνισε.

«Καταλαβαίνω το παιδί που σηκώνεται και φεύγει. Είναι μορφωμένα παιδιά που τα χρειαζόμαστε» είπε για τους νέους που εγκαταλείπουν την Ελλάδα αναζητώντας το όνειρό τους στο εξωτερικό.

Στην εκπομπή έπαιξαν τηλεοπτικά πλάνα του Διονύση Σαββόπουλου με τον Τζίμη Πανούση την Πρωτοχρονιά του 1988. «Εκείνες οι εκπομπές είχαν μεγάλη επιτυχία. Είναι πολύ δουλειά, τη φοβάμαι» είπε απαντώντας στην ερώτηση αν θα έκανε ξανά εκπομπή στην τηλεόραση.

Ο γνωστός τραγουδοποιός είπε ότι ο θάνατος τον φοβίζει. «Είναι χωρισμός, πιστεύω ότι θα συναντηθούμε όλοι (με τα σώματά μας) μια μέρα».