Η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το διάστημα τα αυτιά των τηλεθεατών έχουν ακούσει πολλά απίθανα από τους παίκτες του MasterChef 3. Και τα «μαργαριτάρια» ουκ ολίγες φορές, έδιναν κι έπαιρναν. Και σε περίπτωση που ο οργανισμός των τηλεθεατών έχει συνηθίσει τις απίθανες γκάφες των επίδοξων σεφ, ο Παντελής δεν τους άφησε παραπονεμένους.

Ο πρώην παίκτης του MasterChef 3 ήταν μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στον εξώστη, παρακολουθώντας τον δεύτερο γύρο του τελικού (ο μεγάλος τελικός θα γίνει απόψε το βράδυ). Κι ενώ ο Μανώλης και η Σπυριδούλα μαγείρευαν στην κουζίνα κάποια στιγμή, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανέβηκε πάνω στον εξώστη και την προσοχή του τράβηξαν οι κάλτσες του Πάνου, ο οποίος τον ενημέρωσε πως έχει πάρει επίσης κι ένα ζευγάρι με την Τζοκόντα.

«Πήρα και κάτι άλλες με την Τζοκόντα. Είναι μαύρο, πράσινο και η Τζοκόντα. Θα σας τις δώσω να τις βάλετε στον τελικό», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος, για να σχολιάσει ο Παντελής: «Του Πικάσου είναι η…». Ο Λεωνιδας Κουτσόπουλος έμεινε άφωνος με τη γκάφα του παίκτη, λέγοντας: «Ποιανού Πικάσου; Του Πικάσου»;.

Βέβαια, του κριτή του έκανε τόσο εντύπωση το «Πικάσου», που ξέχασε να διορθώσει την άλλη επική γκάφα του παίκτη πως η Μόνα Λίζα είναι ο πιο διάσημος πίνακας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι! Και όχι του Πάμπλο Πικάσο!

Πάντως, ο Παντελής λίγο αργότερα στην κάμερα έκανε την αυτοκριτική του. «Έχουμε σκοτώσει τη γλώσσα, έχουμε σκοτώσει τη χημεία, τη φυσική εδώ πέρα μέσα. Θα μας βλέπουν οι καθηγητές μας από το σχολείο και θα… αυτοκτονούν», είπε γελώντας.