Η Veitis είναι μια βρετανική εταιρεία που έχει θέσει ως στόχο «να επαναπροσδιορίσει τη μοτοσικλέτα και να οραματιστεί τη μοτοσικλέτα του 21ου αιώνα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η πρώτη της δημιουργία είναι ένα δίκυκλο με ρετρό εμφάνιση που παραπέμπει σε περασμένες δεκαετίες, αλλά εφοδιάζεται με τεχνολογία του σήμερα.

Η μοτοσικλέτα ονομάζεται E-Drive και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση μοτοσικλέτας του Μπέρμιγχαμ που θα διεξαχθεί από 17 έως 25 Νοεμβρίου. Η Veitis E-Drive θυμίζει bobber και διαθέτει πολύ προσεγμένο φινίρισμα.

Το πλέον «ψαρωτικό» σημείο της μοτοσικλέτας είναι ο κινητήρας της. Εμφανισιακά παραπέμπει σε δικύλινδρο μοτέρ, μόνο που υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Δεν πρόκειται για κλασικό δικύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά για ηλεκτροκινητήρα!

Οι δύο κύλινδροι που σχηματίζονται κρύβουν μέσα τους τις συστοιχίες μπαταριών που τροφοδοτούν το μοτέρ, η ισχύς του οποίου είναι 6 kW.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει η E-Drive περιορίζεται στα 112 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία της έπειτα από πλήρη φόρτιση προσεγγίζει τα 160 χιλιόμετρα. Ενδιαφέρουσα πρόταση για μια κατηγορία, αυτή των ηλεκτρικών, που αποκτά όλο και περισσότερα μέλη…