Ο Αλέξης Τσίπρας με ένα promo video που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook λέει ότι «ήρθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια» για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων στο βίντεο αναφέρεται το μήνυμα ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας».

Το βίντεο δείχνει φωτογραφίες από τη διαδικασία της σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και εδάφια από το περιεχόμενό της. Το σημερινό ξεκινά με μια γυναικεία φωνή μεταξύ άλλων να λέει:

«Ήρθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια. Με την Συμφωνία των Πρεσπών, θωρακίζουμε την Μακεδονία μας. Με την αυτοπεποίθηση που νικάει τον φόβο και την αδράνεια, ανοίγουμε το δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης.

140 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία. Δηλαδή Δημοκρατία της Μακεδονίας. Οι γείτονές μας, αλλάζουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία και ο όρος Μακεδονία, χωρίς άλλο προσδιορισμό, μένει στην Ελλάδα».