Την άποψη πως πρέπει όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού να μπουν στα Εξάρχεια, προκειμένου να «καθαρίσουν», εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε σχετική του τοποθέτηση έπειτα από την επίθεση σε βάρος εισαγγελέα και λιμενικών, που πραγματοποίησε ομάδα ατόμων το βράδυ της Πέμπτης (04/04).

Υπενθυμίζεται ότι, ο εισαγγελέας, μαζί με ομάδα λιμενικών, πήγαιναν σε σπίτι στα Εξάρχεια προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνα. Ωστόσο, στην οδό Ερεσού έγιναν αντιληπτοί από ομάδα ατόμων που τους επιτέθηκαν και τους χτύπησαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από μαχαίρι ελαφρά στον μηρό και ένας δεύτερος από γροθιές και κλωτσιές.

«Η λύση είναι μια: όπως σε κάθε άλλο πολιτισμένο κράτος, να μπει η Αστυνομία, με τις Ειδικές Δυνάμεις και με όσες άλλες δυνάμεις χρειαστούν, για να καθαρίσουν τα Εξάρχεια. Να μπουν στα μπαρ, στα πανεπιστήμια, παντού», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μέσω συνέντευξής του σε πρωινή εκπομπή.

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προσθέτει: «Ενώ έχουν πάντα “όπλο” τους αστυνομικούς, αντί το κράτος να στείλει το σύνολο των δυνάμεών της στην περιοχή, να βρει αυτούς που έκαναν αυτό το πράγμα, στην Ελλάδα κατηγορεί η κ. Γεροβασίλη τον κ. Κουβέλη, γιατί έστειλε τις δυνάμεις του Λιμενικού. Και απαντά το Λιμενικό, ότι εμείς είχαμε ενημερώσει την Αστυνομία».

Για να πει καταληκτικά ότι «είναι άχρηστοι. Είναι ιδεολογικοί συγγενείς τους και τους χαϊδεύουν».