Με τον Χριστό παρομοίασε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του από το νοσοκομείο της Λευκάδας, το οποίο εγκαινίασε στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ορισμένες φορές οι δικές μας αρχές και αξίες, η δική μας ιδεολογία, ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς».

Και παρομοιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Χριστό, που στο  γνωστό το βιβλικό επεισόδιο, οργισμένος έδιωξε τους εμπόρους από το Ναό, συνεχίζει: «Εμείς λοιπόν διώξαμε από τον ναό της υγείας τους εμπόρους, τους μεταπράττες, τα ποντίκια που ροκάνιζαν δισεκατομμύρια και δημιουργούσαν αυτά τα ελλείμματα, για να μην μπορεί ο λαός να έχει πρόσβαση σε δημόσιες κι ελεύθερες υπηρεσίες υγείας».

Ακούστε το απόσπασμα στο 6ο λεπτό

Στην ομιλία του στα εγκαίνια του νοσοκομείου Λευκάδας ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας, καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες» ενώ προανήγγειλε 2.500 προσλήψεις στον χώρο της Υγείας τα επόμενα 4 χρόνια.