Στο θέμα της επταήμερης εργασίας, όσα είπε ο ίδιος, το πώς ερμηνεύτηκαν από το Μαξίμου και την πολιτική αντιπαράθεση που ακολούθησε αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Όλοι έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς είπα και πώς η μονταζιέρα του Μαξίμου διαστρέβλωσε πλήρως τα λεγόμενα μου και υπέπεσε σε μνημειώδη γκάφα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «γιατί ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την εταιρεία Παπαστράτος και η κα Αχτσιόγλου την έχει προσυπογράψει τη σύμβαση. Πήγα στην εταιρεία, πέρασα μιάμιση ώρα με το συνδικάτο των εργαζομένων».

«Αυτό που έγινε είναι πρωτοφανές, όλοι έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και όταν μιλάμε για το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου δεν έχει να κάνει μόνο με το ύφος και το ήθος στη Βουλή αλλά και με το εάν η προεκλογική περίοδος θα είναι μόνιμη διαστρέβλωση όσων λέγονται» πρόσθεσε.

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν τον Παπαστράτο στην Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την εταιρεία «ωραία εξαίρεση».  «Γι’ αυτό κι επιμένω πάρα πολύ ότι οι σημερινές εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν το όποιο κέρδος με δίκαιο τρόπο».

«Ειδικά στις μεγάλες επιχειρήσεις να δώσουμε περισσότερα κίνητρα ώστε οι εργαζόμενοι να γίνονται συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία. Τα κίνητρα που μπορούν να δοθούν είναι φορολογικά, στη διανομή των κερδών ή ώστε οι επιχειρήσεις να διανέμουν μετοχές, υπάρχουν πολλά εργαλεία» εξήγησε, υπογραμμίζοντας πως το θέμα είναι πώς αυτό το μοντέλο μπορεί να μεταλαμπαδευτεί από τις μεγάλες στις μικρότερες επιχειρήσεις.

Η στόχευση της Νέας Δημοκρατίας για μείωση της ανεργία είναι επενδύσεις, πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, από τον ιδιωτικό τομέα, μικρές, μεγάλες, μεσαίες σε όλους τους κλάδους που οι ελληνική οικονομία έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Όσο για το πώς θα έρθουν οι επενδύσεις αυτές, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τρία βασικά σημεία: Πολιτική σταθερότητα, ευνοϊκό και σταθερό φορολογικό σύστημα και διαφορετικό ρυθμιστικό περιβάλλον που θα απλοποιεί την υλοποίηση επενδύσεων και δεν θα καθιστά την Ελλάδα επενδυτικό προορισμό όπου ο επενδυτής, μικρός ή μεγάλος, ταλαιπωρείται.