Αμφίρροπη είναι η εκλογική αναμέτρηση σε κάποιους δήμους της χώρας, στους οποίους ο συνδυασμός που προηγείται είναι στο όριο το 50% συν μια ψήφο, κάτι που εξασφαλίζει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος που ηγείται του ψηφοδελτίου θα πάρει το χρίσμα από την πρώτη Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για οκτώ δήμους, που όλα δείχνουν πως η μάχη θα κριθεί εάν είναι τελική (ή όχι) στο όριο. Σε αυτήν τη λίστα συμπεριλήφθηκαν οκτώ δήμοι οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 12.000 εγγεγραμμένους υποψηφίους.

Αυτοί είναι:

Στον δήμο Ιλίου ο Νικόλαος Ζανέτος «φλερτάρει» με το να περάσει το όριο, καθώς συγκεντρώνει 49,54% με την ενσωμάτωση να φτάνει στο 94,31%.

Στον δήμο Ήλιδας και με καταμετρημένο το 70% των ψήφων, ο Γιάννης Λυμπέρης ξεπερνά οριακά το ποσοστό που τον αναδεικνύει από την πρώτη Κυριακή δήμαρχο, με τη νίκη του να δείχνει κοντά.

Στον δήμο Γορτυνίας ο Ευστάθιος Κούλης είναι αυτήν τη στιγμή οριακά πάνω από το 50% συν μια ψήφο, με το 90,6 της ενσωμάτωσης.

Στον δήμο Βέλου-Βόχας στην Κόρινθο ο Αννίβας Παπακυριάκος είναι κοντά στο να πιάσει το όριο, με το 75% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί.

Στον δήμο Καρπενησίου ο Νικόλαος Σουλιώτης βρίσκεται πολύ κοντά στο να πάρει το χρίσμα από την πρώτη Κυριακή, έχοντας ένα ποσοστό 50,38% με το 90,28% της ενσωμάτωσης.

Στον δήμο Σιντικής, στις Σέρρες, ο Φώτης Δομουχτσίδης καταλαμβάνει με το 78,26% της ενσωμάτωσης το 49,56% των ψήφων.

Στον δήμο Προσοτσάνης, στη Δράμα, με το 82,35% των ψήφων να έχουν καταμετρηθεί, ο Θόδωρος Αθανασιάδης είναι πάνω από το όριο, για να εξασφαλίσει τη δημαρχία.

Τέλος, στον δήμο Ορεστιάδας, ο Βασίλης Μαυρίδης με το 74,07 της ενσωμάτωσης καταλαμβάνει το 50,66% της προτίμησης των δημοτών που ψήφισαν.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019: Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσες Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Η εκλογική μάχη της πρώτης Κυριακής για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 ολοκληρώθηκε. Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: