Σε θρίλερ μετατρέπεται η εκλογή δημάρχου στη Λαμία. Ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ο νυν δήμαρχος Λαμίας, Νίκος Σταυρογιάννης με δηλώσεις του αναγνώρισε την ήττα του από τον αντιπεριφερειάρχη, Θύμιο Καραΐσκο, σήμερα το πρωί τα δεδομένα άλλαξαν.

Σήμερα το μεσημέρι ο ίδιος ο κ. Καραΐσκος ανακοίνωσε επίσημα ότι πλέον η τύχη του δήμου Λαμιέων για λίγα ψηφοδέλτια -όπως είπε- θα κριθεί στη δεύτερη Κυριακή.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 11.00 χθες το βράδυ καθώς με την έκδοση των αποτελεσμάτων ο πρωτοπόρος της εκλογικής διαδικασίας ήταν πολύ κοντά στο 50% συν μια ψήφο που του έδινε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσει το θέμα του χρίσματος ήδη από τον πρώτο γύρο. Την ίδια στιγμή ο κ. Σταυρογιάννης κινούνταν γύρω από το 29%.

Αυτό το σκηνικό κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο μέχρι χθες δήμαρχος σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε και αποδέχθηκε την ήττα του με δηλώσεις του.

Όπως ανακοίνωσε επικοινώνησε με τον κ. Καραΐσκο και του ευχήθηκε για τη νίκη του και δήλωσε πως του «παραδίδει έναν εύρωστο δήμο» και μάλιστα αποκάλυψε πως τις επόμενες ημέρες θα έχει και συνάντηση μαζί του για να τον ενημερώσει για την λειτουργία του δήμου και τα κρίσιμα θέματα.

Τα αποτελέσματα στον δήμο Λαμιέων έχουν ως εξής:

Οι οπαδοί του Θύμιου Καραϊσκου βγήκαν να πανηγυρίσουν

Οι δηλώσεις του νυν δημάρχου και η αποδοχή της ήττας του πυροδότησαν τα πανηγύρια των οπαδών του κ. Καραΐσκου που κατέκλυσαν τους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας δημιουργώντας αδιαχώρητό έξω από το εκλογικό κέντρο κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες, ωστόσο το ποσοστό -έτσι όπως ανακοινώνονταν από την Περιφέρεια αλλά και από το υπουργείο Εσωτερικών- δεν είχε σε καμία περίπτωση ξεπεράσει το περάσει το 50%.

Σε κάθε περίπτωση, έλειπαν αρκετά τμήματα που, όταν συμπληρώθηκαν σήμερα το πρωί, άλλαξαν τα δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 143 από τα 145 εκλογικά τμήματα του δήμου της Λαμίας ο κ. Καραΐσκος παίρνει ποσοστό 49,97% και ο κ. Σταυρογιάννης παίρνει ποσοστό 29,69%. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιτελείς του κ. Καραΐσκου αναζήτησαν τα δύο συγκεκριμένα τμήματα τα οποία δεν έχουν κατατεθεί ακόμη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με συνέπεια να διαπιστώσουν ότι για λίγα ψηφοδέλτια δεν έχει τη δυνατότητα να εκλεγεί δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και θα πρέπει να στηθούν και πάλι κάλπες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία την επόμενη Κυριακή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καραϊσκος αποκάλυψε ότι για λίγα ψηφοδέλτια δεν προκύπτει δήμαρχος από τον πρώτο γύρο και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές. Σημειώνεται επίσης ότι, μέχρι αυτή την ώρα τα αποτελέσματα από τα δύο εκλογικά τμήματα τα οποία απουσιάζουν και δεν έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές.

Κοντά στο 50% συν μια ψήφο και ο δήμος Δομοκού

Παρόμοιο θρίλερ, αλλά όχι με τόσο μεγάλη διάσταση υπήρξε και στον δήμο Δομοκού.

Ο νυν δήμαρχος, Δημήτρης Τζιαχρήστας, παρότι συγκεντρώνει ένα ποσοστό που προσεγγίζει το 50%, απουσιάζουν ελάχιστα ψηφοδέλτια για την εκλογική νίκη από τον πρώτο γύρο, με συνέπεια ο δήμος να οδηγείται σε επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στα 37 από τα 40 εκλογικά τμήματα του δήμου του συγκεντρώνει ποσοστό 49,1% ενώ ο αντίπαλός του, Χαράλαμπος Λιόλιος, επικεφαλής του συνδυασμού «ΣυνΔημότες», συγκέντρωσε ποσοστό 44,14%.

Στη δεύτερη Κυριακή οδηγείται και ο δήμος Λοκρών όπως και ο δήμος Στυλίδας.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Λοκρών ο δήμαρχος, Νίκος Λιόλιος, στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων καταγράφει ποσοστό 34,45% ενώ ο Θανάσης Ζεκεντές παίρνει ποσοστό 37,96%.

Τέλος όσον αφορά τον δήμο της Στυλίδας η τύχη του θα κριθεί την επόμενη Κυριακή, καθώς με βάση τα τελικά αποτελέσματα η Βιργινία Στεργίου συγκεντρώνει το 46,29% ενώ ο Γιάννης Απόστολου συγκεντρώνει ποσοστό 36,92%.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών 2019: Οι πολίτες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα και ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2019 για την ανάδειξη των προσώπων που θα αντιπροσωπεύουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκλογική μάχη, στην οποία Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσαν διλήμματα εθνικών εκλογών. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2019

Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών 2019: Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών εκλογών ολοκληρώθηκε και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν ξανά την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσες Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών 2019

Αποτελέσματα Δημοτικών Εκλογών 2019: Η εκλογική μάχη της πρώτης Κυριακής για τις Δημοτικές Εκλογές 2019 ολοκληρώθηκε. Ποιοι εκλέγονται δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι; Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών 2019

Εκλογές 2019: Ποιοι εκλέγονται – Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, καλύπτει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για τα αποτελέσματα των Εκλογών 2019, τους υποψήφιους που βγαίνουν νικητές από την εκλογική μάχη και όλα τα νεότερα. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μάχη λεπτό προς λεπτό στους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: