Στα θέματα που έθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη διάρκεια της συνάντησης που έγινε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ενόψει των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ, στις 7 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οπως είπε, στον τομέα των υποδομών τόνισε την ανάγκη:

Ολοκλήρωσης της γέφυρας που θα ενώνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αποπεράτωσης του ορφανού χιλιομέτρου στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, όπου κάθε καλοκαίρι προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Άμεσης έναρξης των εργασιών για την ολοκλήρωση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Ενοποίησης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης με την αναβάθμιση του δυτικού παραλιακού μετώπου.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμβάλει και με κονδύλια για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, ενώ είπε πως πρέπει να προχωρήσει η ανάπλαση της Τούμπας και του γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Έθεσε στον πρωθυπουργό το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών και σχετικά με τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό είπε ότι πρέπει να συνυπάρξουν σταθμός και αρχαία, να είναι ο σταθμός ένα μουσείο και για να γίνει αυτό τα αρχαία πρέπει αρχικά να απομακρυνθούν και να επανατοποθετηθούν.

Πρότεινε επίσης να αναδειχθεί το θέμα της καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, να δημιουργηθεί Πάρκο Τεχνολογίας, να θεσπιστεί ένας σταθερό φορολογικός συντελεστής της τάξης του 10% για νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία και να δημιουργηθεί περιφερειακό επιχειρηματικό ταμείο για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξουν συντονισμένες κινήσεις της κυβέρνησης για τη θωράκιση προϊόντων που παράγονται στη Μακεδονία από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.