Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνουν επίσημα στοιχεία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, για την πορεία της εγγραφής νέων μελών μετά την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza.gr που μετράει πέντε εικοσιτετράωρα ζωής.

Ωστόσο πληροφορίες μας μέσα απ΄ το κόμμα αναφέρουν ότι υπάρχει ικανοποίηση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τελικό αριθμό των μελών μέχρι και το συνέδριο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου του 2020. Η αλήθεια είναι ότι ο πρωταρχικός στόχος φάνταζε εξωπραγματικός.

Από τις 178.000 έπεσε στις 70.000

Η Κουμουνδούρου ήθελε να εγγραφούν ως μέλη ένας στους δέκα ψηφοφόρους του κόμματος. Στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είχε λάβει 1.781.180 ψήφους, οπότε το 10% μεταφραζόταν σε 178.000 μέλη. Πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι τέτοιο νούμερο δεν θα μπορούσαν ούτε καν να το προσεγγίσουν, οπότε ο πήχης έπεσε στα περίπου 100.000 μέλη. Και πάλι φαινόντουσαν όμως πολλά οπότε ο στόχος επικαιροποιήθηκε στις 70.000.

Κι αυτό όμως φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο εάν αναλογιστεί κανείς ότι πριν τις κάλπες το κόμμα αριθμούσε μόλις γύρω στα 20.000 μέλη εκ των οποίων αρκετά ήταν ανενεργά. Τώρα, με την εκστρατεία ενημέρωσης υπό τον τίτλο «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» και τις συνεχείς περιοδείες που ξεκίνησε ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχουν εγγραφεί μέσω της πλατφόρμας περίπου άλλα 5.500 νέα μέλη όπως μας λένε οι γνωρίζοντες και ο ρυθμός είναι συνεχώς αυξητικός.

«Καθόλου άσχημα για ένα κόμμα που ηττήθηκε πριν από 100 μέρες» όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά. Μάλιστα αυτό που χαροποιεί ιδιαίτερα τα στελέχη είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καινούργιων μελών είναι νεαρής ηλικίας, ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η σχετική καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης.

Περιμένουν να φέρει κόσμο ο Τσίπρας

Μια παροδικά αυξητική τάση αναμένουν στην Κουμουνδούρου το επόμενο τριήμερο που ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στην Κρήτη, στο νησί που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε όλους τους νομούς στην εκλογική αναμέτρηση του καλοκαιριού.

Ο τέως πρωθυπουργός σήμερα Δευτέρα θα βρεθεί στο Κολυμπάρι, στις Μουρνιές και στο Καψόδασος Σφακίων όπου θα λάβει μέρος και σε ανοικτή συζήτηση – εκδήλωση με τους πολίτες.

Αύριο Τρίτη θα αφήσει το νομό Χανίων προκειμένου να μεταβεί στο Ρέθυμνο και ειδικότερα στις περιοχές Σελλιά και Πέραμα όπου και πάλι θα κουβεντιάσει με τον κόσμο και θα προσπαθήσει να πείσει όσο γίνεται περισσότερους από τους παριστάμενους να μπουν στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους. Η περιοδεία θα κορυφωθεί με ομιλία για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις επτά το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία Σοχώρας, στο κέντρο της παλαιάς πόλης του Ρεθύμνου. Το πόσο πειστικός θα είναι ο κ. Τσίπρας μένει να φανεί στις εγγραφές.

Πρέπει και να παραλάβουν τις ταυτότητες

Υπάρχει όμως και μια σημαντική λεπτομέρεια. Όσοι γράφονται στην πλατφόρμα δεν γίνονται και αυτόματα μέλη του κόμματος.

Για να γίνουν πλήρη μέλη θα πρέπει να πάνε σε κάποιο από τα κατά τόπους γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα προκειμένου να παραλάβουν την ταυτότητά τους που θα έχει πάνω και έναν αύξοντα αριθμό. Αυτός ο αριθμός θα αποτελεί και τον κωδικό προκειμένου να μετέχουν οι ενδιαφερόμενοι στις διαδικτυακές συζητήσεις για τα πολιτικά τεκταινόμενα αλλά και για να έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα.