Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δράσεις θα αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της νησιωτικότητας. Ο Πόρος διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης, επενδύοντας στο θεματικό τουρισμό, επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη.

Η συζήτηση αφορούσε στα υπό εξέλιξη και δρομολογημένα έργα, καθώς και στην ανακατασκευή τμήματος του παραλιακού κρηπιδώματος του λιμένα του Πόρου, όπου επισημάνθηκε η αναγκαιότητα, μετά την ολοκλήρωση του έργου, να απομακρυνθούν όλα τα φερτά υλικά από τον βυθό.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνάντηση με τον Γ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του επικρατεί αισιοδοξία σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων. Παράλληλα, κατέθεσε αίτημα ένταξης επιπλέον έργων που θα υλοποιηθούν στο νησί με χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου και του δικτύου όμβριων υδάτων.

Με αφορμή τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης τόνισε πως στόχος είναι η δημιουργία υποδομών και αναπτυξιακών προοπτικών σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής, ώστε αυτή να καταστεί 12μηνος τουριστικός προορισμός. «Με τη συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού θα εξασφαλίσουμε την ευημερία στις τοπικές κοινωνίες και θα διευρύνουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, κρατώντας και τους νέους μας στον τόπο τους».