Την κίνηση του γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25 κ. Γιάννη Βαρουφάκη να μεταβεί προ ημερών από την Αίγινα στην Αθήνα με πλοίο της γραμμής προκειμένου να μιλήσει στη Βουλή και να επιστρέψει την ίδια κιόλας ημέρα στην εξοχική του κατοικία υπερασπίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καταδίκασαν τις δηλώσεις των υπουργών κ.κ. Πέτσα και Πλακιωτάκη οι οποίοι έσπευσαν να υιοθετήσουν δημοσιεύματα τα οποία εμφάνιζαν ως παρανομούντα τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 επειδή μετακινήθηκε από και προς την Αίγινα «όταν και οι δύο εκ της θέσεως τους γνώριζαν ότι μπορούσε, σύμφωνα με την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μετακινηθεί χωρίς περιορισμούς για την άσκηση των κοινοβουλευτικών του υποχρεώσεων» όπως τονίζεται από την Κουμουνδούρου.

Σχετική επιστολή μάλιστα κατέθεσε και η αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.