Ομιλία σε φίλους και μέλη του Κινήματος Αλλαγής στη Φλώρινα πραγματοποίησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και «στον αναθεωρητισμό που εκδηλώνει η Τουρκία». Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν αποδέχθηκε την πρόταση της για την σύγκλιση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής κάτι που «θα ενίσχυε την θέση και την εικόνα της χώρας μας έναντι των διεθνών μας εταίρων».

Τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΚΙΝΑΛ, γιατί «δεν θέλει να αναλάβει δεσμεύσεις» ενώ έστειλε το μήνυμα της λέγοντας ότι «από εδώ και στο εξής αναλαμβάνει όλη την ευθύνη» σημειώνοντας ότι σύντομα «θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τις ενέργειες της τουρκικής εταιρίας όταν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες για έρευνες νότια της Κρήτης».

Κλείνοντας την αναφορά της στα εθνικά θέματα, -μεταξύ άλλων- θύμισε στο ακροατήριο ότι ζήτησε από την σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εφαρμοστούν κυρώσεις από πλευράς της Ε.Ε. στην Τουρκία για τη στάση της.

Αναφερόμενη σε ζητήματα της Οικονομίας, τόνισε ότι «η αγορά αναστενάζει και η κυβέρνηση ασχολείται με τους λίγους και τους ισχυρούς». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιέγραψε το τοπίο που κατά την εκτίμηση του κόμματός της επικρατεί στην αγορά λέγοντας ότι «οι τράπεζες δεν χορηγούν ρευστότητα στις επιχειρήσεις ενώ η κυβέρνηση δεν τους πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.