«Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού». Αυτά τα λόγια βγήκαν από τα χείλη των συγγενών της 18χρονης Ειρήνης, στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού, που καταδίκασε σε ισόβια και κάθειρξη 10 ετών τον πατέρα της για τη δολοφονία της.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 56χρονο, τον οποίο έκριναν, ομόφωνα, ένοχο για το μαρτυρικό θάνατο της άτυχης Ειρήνης μέσα στο σπίτι της οικογένειας, στην Πετρούπολη, τον Αύγουστο του  2017.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η νεαρή κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο, όταν ο πατέρας της αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο, όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα.

Ο εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευση του είχε χαρακτηρίσει τον κατηγορούμενο ψυχρό δολοφόνο, ζητώντας την καταδίκη του σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός… Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του, που ούτε μια φορά δεν διστάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο 56χρονος έφτασε στο έγκλημα για να εκδικηθεί τη σύζυγό του, γιατί τον είχε εγκαταλείψει.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος για πρώτη φορά, ισχυρίστηκε ότι τη μοιραία ημέρα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα. «Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου», είπε δηλώνοντας μετανιωμένος.