Μέσα σε λίγες ώρες είχε «ανοίξει» τουλάχιστον τέσσερα σπίτια ένας άνδρα που του πέρασαν χειροπέδες οι Αστυνομικοί του Α.Τ. Στυλίδας. Μάλιστα έψαχνε ποιο εξοχικό ήταν το καλύτερο για να μένει εκεί.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ο λόγος για έναν 41χρονο Αλβανό, ο οποίος είχε στο παρελθόν είχε «επισκεφθεί» ξανά την Ανατολική Φθιώτιδα για να μαζέψει ελιές, αλλά όπως αποδείχτηκε μόνο αυτό δεν έκανε, αφού γνώριζε καλά τους οικισμούς με τις εξοχικές κατοικίες.

Η σύλληψη έγινε χθες το απόγευμα στο Λιασίκι, παραθαλάσσιο οικισμό της Πελασγίας, όπου ο 41χρονος είχε πάρει τα εξοχικά με τη σειρά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διαρρήκτης έγινε αντιληπτός από κάτοικο της περιοχής ο οποίος ενημέρωσε την αστυνομία. Αμέσως στον οικισμό έσπευσαν αστυνομικοί του Α.Τ. Στυλίδας που περιπολούσαν στην περιοχή. Ο διαρρήκτης είχε προλάβει και είχε αποχωρήσει από το σπίτι που αρχικά είχε ανοίξει, ωστόσο οι αστυνομικοί λίγο αργότερα κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα σε ένα άλλο εξοχικό.

Ο κλέφτης μόλις τους είδε προσπάθησε να το σκάσει αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες. Στη συνέχεια όπως αποδείχτηκε ο 41χρονος είχε ανοίξει συνολικά τέσσερα σπίτια στο Λιασίκι, ενώ δεν αποκλείεται να έχει «επισκεφτεί» και άλλα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία ακόμα οι ιδιοκτήτες δεν το γνωρίζουν.

Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι ο διαρρήκτης έψαχνε να βρει πιο είναι το πιο κατάλληλο για να μείνει, αφού πρόσφατα την είχε κοπανήσει από αγροτική φυλακή και δεν είχε σπίτι.

Ο 41χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για διάφορα αδικήματα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και σε άλλα αδικήματα.

Τέλος όπως αποδείχθηκε, από την έρευνα που ακολούθησε, ο 41χρονος Αλβανός δεν είχε τα απαραίτητα έγραφα παραμονής στην χώρα.