Ένας ύποπτος συνελήφθη για τη δολοφονία του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 στη Βούλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι επαγγελματίας εκτελεστής από τη Βουλγαρία.

Ο 31χρονος άντρας προσήχθη αρχικά και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να ανακριθεί. Η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ πό την αστυνομία εξετάζεται ποια εγκληματική ομάδα – μαφία τον προσέγγισε για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου. Παράλληλα, η ΕΛΑΣ αναζητά έναν συνεργό του. Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο σύζυγος της πρώην παίκτριας του My Style Rocks Βικτώριας Καρύδα δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι τους στη Βούλα. Το θύμα μόλις βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο αυτοκίνητό του δέχθηκε τουλάχιστον 4 σφαίρες από πυροβόλο όπλο, στο στήθος και την πλάτη, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Ο 46χρονος, που φέρεται να είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών στην Ελλάδα, αλλά και την Αυστραλία, προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητό του μόλις δέχθηκε τις πρώτες σφαίρες, ενώ οι δράστες τον πυροβόλησαν ξανά. Η εκτέλεση είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας του σπιτιού.

Σημειώνεται, ότι την ώρα της δολοφονίας, τα δύο παιδιά του 46χρονου βρίσκονταν σε διπλανό σπίτι, ενώ η σύζυγός του συμμετείχε σε επίδειξη μόδας.

Ένα βίντεο που είχε δει το φως της δημοσιότητας κατέγραφε τη στιγμή που ο 46χρονος βγήκε από το σπίτι του και επιβιβάστηκε στο μαύρο Smart που ήταν παρκαρισμένο απ’ έξω.

Είχε μόλις καθίσει στη θέση του οδηγού όταν ο δολοφόνος πλησίασε –τρέχοντας– το παράθυρο του συνοδηγού και άρχισε να πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τον άτυχο άνδρα. Ο δολοφόνος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μαύρο καπέλο τζόκεϊ, φορούσε ένα δίχρωμο σπορ μπουφάν, καθώς επίσης μαύρο παντελόνι και παπούτσια.

Η σκηνή του φόνου διήρκεσε μόλις 5 δευτερόλεπτα. Ο επιχειρηματίας αμέσως μόλις δέχθηκε τους πρώτους πυροβολισμούς βγήκε από το Smart και προσπάθησε να απομακρυνθεί τρέχοντας. Ωστόσο, εκείνος τον ακολούθησε και από απόσταση σχεδόν μισού μέτρου συνέχισε να τον πυροβολεί.