Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο 54χρονος που κατηγορείται για τον τραυματισμό της 8χρονης Αλεξίας από σφαίρα, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, στις Θεσπιές Βοιωτίας, ενώ το κορίτσι εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή.

Στον 54χρονο, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξιο Στεφανάκη, είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ζητά συγγνώμη για τον τραυματισμό της 8χρονης από την αδέσποτη σφαίρα και δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα διαδικαστικά, αλλά να γίνει καλά το παιδί, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Η 8χρονη τραυματίστηκε από σφαίρα ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της. Οι έρευνες της αστυνομίας ήταν άμεσες και επικεντρώθηκαν σε δύο σπίτια από όπου θα μπορούσε να είχε προέλθει η σφαίρα που τη χτύπησε. Το ένα ήταν του 54χρονου, όπου βρέθηκαν μέσα σε μια γλάστρα και κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες περιστρόφου, καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Ο ίδιος, κάτοικος Αθηνών, είχε φύγει από τη Θήβα αλλά οι αρχές ήταν στα ίχνη του και τελικά συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δήλωσε συγκλονισμένος στους αστυνομικούς και είπε πως παρακολουθούσε με αγωνία την πορεία της υγείας του κοριτσιού μέσα από τις ειδήσεις.

Το όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε στον ισόγειο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού του, κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου.

Η κατάσταση της 8χρονης

Διασωληνωμένο σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή, για την αντιμετώπιση μετατραυματικού/ μετεγχειρητικού εγκεφαλικού οιδήματος, παραμένει το 8χρονο κοριτσάκι.

Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Α. Κυριακού» και σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν: «Η ασθενής διανύει το 4ο μετεγχειρητικό 24ωρο μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης βολίδας όπλου ενδοκρανιακά. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».

Σύμφωνα με τον διοικητή του «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλη Παπασάββα, η κατάσταση της μικρής παραμένει κρίσιμη και για τα επόμενα 24ωρα, όπως αναφέρεται στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου:

«Παραμένει διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή για την αντιμετώπιση μετατραυματικού, μετεγχειρητικού, εγκεφαλικού οιδήματος. Η κατάσταση της ασθενούς είναι σταθερή, ωστόσο η μετεγχειρητική της πορεία εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας της και κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να σώσουν την 8χρονη. Προσπαθούν να κρατήσουν σταθερή την αιμοδυναμική της κατάσταση και υποβάλλεται διαρκώς σε απεικονιστικές εξετάσεις για να δουν τη μετεγχειρητική της πορεία.

Οι γονείς της βρίσκονται μέρα νύχτα στο πλευρό της. «Έχω πίστη. Το παιδί μου ζει. Δε θα το κλάψω από τώρα. Θα γίνει καλά. Κι αυτοί που δεν πιστεύουν στο Θεό, θα το πιστέψουν. Κάναμε ένα τάμα στον Ταξιάρχη για το παιδί μας» είπε η μητέρα της 8χρονης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της: «Εδώ αυτοί γλεντάνε ακόμη και δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει. Έπρεπε να τους πιάσουν όλους. Όλοι πυροβολούσαν, στο χωριό το ξέρανε. Όλοι ξέρανε. Έγινε το ίδιο όπως και με το παιδάκι στο Μενίδι. Ήταν έξω στο μπαλκόνι και γλένταγαν και πυροβολούσαν».