Ένας 43χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ στο Βαμβακόπουλο Χανίων, έπεσε χθες νεκρός από τα πυρά 60χρονου συντοπίτη του, με τον οποίο φέρεται να είχε κτηματικές διαφορές. Το φονικό έγινε έξω από την επιχείρηση του 43χρονου, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον δράστη, ο οποίος τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνοντας ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο.

Ο 60χρονος αναμένεται να οδηγηθεί εντός της σημερινής ημέρας ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.

Το άγριο φονικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε πολυσύχναστο σημείο, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Ο άτυχος 43χρονος βρισκόταν στο μίνι-μάρκετ που διατηρεί επί της λεωφόρου Καζαντζάκη, τον κεντρικό δρόμο του Βαμβακόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti,gr περίπου στη 13:00 ο 60χρονος μετέβη στο μίνι-μάρκετ και φώναξε στο θύμα να βγει έξω από το κατάστημά του. Ο 60χρονος άνοιξε πυρ με καραμπίνα που έφερε μαζί του και τραυμάτισε βαρύτατα τον 43χρονο πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος. Όπως έγινε γνωστό ο 60χρονος Κρητικός φέρεται να πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση.

Στο σημείο επικράτησε πανικός και άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον 43χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου διακομίστηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Όπως ανέφερε χθες μιλώντας στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Ζουρίδης, «μετέφεραν τον άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο. Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης, ωστόσο η καρδιά δεν επανήλθε».

O 60χρονος δράστης ενημέρωσε ο ίδιος τις Αρχές για την αποτρόπαια πράξη του. Ειδικότερα φέρεται να τηλεφώνησε στην Αστυνομία και να είπε ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο. Ρώτησε μάλιστα τους αστυνομικούς για το αν πρέπει να μεταβεί ο ίδιος στην Αστυνομία ή εάν θα πήγαιναν εκείνοι στο σημείο που βρισκόταν για να τον συλλάβουν.

Τελικά, συνέβη το δεύτερο, καθώς αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν και φόρεσαν χειροπέδες στον 60χρονο. Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε πως έκανε ό,τι έκανε λόγω κτηματικών διαφορών που είχε με το θύμα. Ειδικότερα, ο δράστης φέρεται να είπε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που τον ανέκριναν ότι ο 43χρονος «δεν είχε κρατήσει τον λόγο του». Στο παρελθόν μάλιστα είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο με το θύμα για τις κτηματικές διαφορές.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, αναφέρεται:

«Συνελήφθη σήμερα (σ.σ. χθες) 12/05/2019 το μεσημέρι στα Χανιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, 60χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία 43χρονου ημεδαπού, στα Χανιά.

Ειδικότερα, σήμερα (σ.σ. χθες) 12/05/2019 το μεσημέρι, ο 60χρονος, ένεκα προσωπικών διαφορών και με τη χρήση όπλου, πυροβόλησε τον 43χρονο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας συνελήφθη ο 60χρονος.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων».