Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Λαμίας για την υπόθεση με τις κλοπές σε γνωστό σούπερ–μάρκετ της Λαμίας, για την οποία συνελήφθησαν την Τετάρτη (22/5) 11 άτομα μεταξύ των οποίων και τέσσερις υπάλληλοι του καταστήματος.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι 11 κατηγορούμενοι ανέβηκαν τα σκαλιά των Δικαστηρίων Λαμίας, έχοντας στο πλευρό τους εκτός από τους συνηγόρους υπεράσπισης τους κ.κ. Δούμα και Τσαντήλα και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία η διεύθυνση του σούπερ-μάρκετ διέκρινε από τις αρχές του έτους να πετιούνται ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες τροφίμων, κυρίως κρεάτων, ψαριών, φρούτων και λαχανικών, οι οποίες χαρακτηριζόντουσαν μη κατάλληλες προς κατανάλωση. Μετά από καταγγελία του υπευθύνου της εταιρίας, η Ασφάλεια Λαμίας έθεσε υπό διακριτική επιτήρηση τον χώρο και συνέλαβε 11 άτομα.

Τέσσερις υπαλλήλους του σούπερ–μάρκετ, και άλλα εφτά άτομα μεταξύ των οποίων και δύο αλλοδαπούς που φόρτωναν τρόφιμα που είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλα, στα αυτοκίνητα ή τα ποδήλατά τους.

Ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης, καθώς και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, παρουσίασαν στους δημοσιογράφους μία τελείως διαφορετική εικόνα που «δείχνει» ότι υπάρχουν εργατικές διαφορές πίσω από τη συγκεκριμένη δίωξη.