Ισχυρές αστυνομικές από την Αθήνα και με τη συμμετοχή των ΕΚΑΜ χτενίζουν τις ορεινές περιοχές σε Κορινθία και Αρκαδία, προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους επικίνδυνους κακοποιούς, κατά την καταδίωξη των οποίων, το βράδυ της Παρασκευής, τραυματίστηκε θανάσιμα από τα πυρά τους η 25χρονη κοπέλα στα Ίσθμια.

Στην αστυνομία έχει σημάνει από χτες το μεσημέρι συναγερμός για ένα λευκό βανάκι, το οποίο ενδέχεται να είναι το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι κακοποιοί που πήραν μέρος στην αιματηρή συμπλοκή.

Εικάζεται ότι το χρησιμοποίησαν, αφότου εγκατέλειψαν στο Σολομό Κορινθίας το τζιπ του ιδιοκτήτη της ταβέρνας που είχαν ληστέψει.

Πρόκειται για κλειστό φορτηγάκι λευκού χρώματος, μάρκας Volkswagen, τύπου Transporter, με αριθμό κυκλοφορίας ΚΡΕ7760 το οποίο εκλάπη προχτές το βράδυ από το χωριό Άσος Κορινθίας.

Όπως διαπιστώθηκε χτες, εκτός από τον επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό Μάριαν Κόλα, στη ληστεία στα Παλαιοκούνδουρα Αττικής και στη καταδίωξη που ακολούθησε, πήρε μέρος και ο συμπατριώτης του Ερμάλ (ή Λίτορ) Ντρεμπάτα (ή Λίτα).

Οι δύο κακοποιοί ανήκουν στην ομάδα των 11 ατόμων που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης της σφαίρας που δέχθηκε η 25χρονη, η οποία έχασε τη ζωή της κατά την ανταλλαγή πυρών, έδειξαν ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι «καθαρό», δεν έχει δηλαδή χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Οι Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, τα αποτυπώματα των οποίων ταυτοποιήθηκαν ύστερα από τη ληστεία στην ταβέρνα και την αιματηρή καταδίωξη στα Ίσθμια έχουν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν.

Μάριαν Κόλα

Ο Κόλα κρατείτο από το 2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών για απόπειρα ληστείας και διακεκριμένες κλοπές.

Το 1995 συνελήφθη από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες κλοπές.

Το 2007 συνελήφθη, εκ νέου, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, παράνομη βία, αρπαγή κλπ.

Στις 23 Νοεμβρίου του 2009 είχε δραπετεύσει από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας από όπου είχε μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.

Το Φεβρουάριο του 2010, συνελήφθη ύστερα από ένοπλη συμπλοκή στον Βύρωνα Αττικής με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστείες κατά συναυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Ερμάλ Ντεμπράτα



Συνελήφθη για πρώτη φορά το 1998 για ληστεία σε οικία. Το Δεκέμβριο του 2006 απέδρασε από τις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, παραβιάζοντας εξαήμερη άδεια, όπου κρατείτο.

Οι καταδίκες του:

– Ποινή κάθειρξης 17 ετών και 8 μηνών για ληστεία και σωματική βλάβη με Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
– Ποινή φυλάκισης 4 ετών για ληστεία με Απόφαση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.
– Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με Απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Το Φεβρουάριο του 2010 σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για εγκληματική οργάνωση, κλοπές, ληστείες, απόπειρες ληστειών κατά συναυτουργία και κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών υλών καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων.

Το Μάιο της ίδιας χρονιάς συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής μαζί με έτερο συνεργό του, ο οποίος δεν κατόρθωσε να αποδράσει από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, για ληστείες, απόπειρες ληστειών καθώς και διακεκριμένες περιπτώσεις κατοχής όπλων, πράξεις που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές των Αθηνών σε βάρος υποκαταστημάτων τραπεζών και καταστημάτων S/M.