«Έσπασαν» τα ισόβια δεσμά για 58χρονη που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενη ως ηθική αυτουργός στη δολοφονία του συζύγου της, τον Οκτώβριο του 2011, στο Νεόκαστρο Ημαθίας. Ως φυσικός δράστης κατηγορήθηκε ο 33χρονος γιος της που τιμωρήθηκε και στο Εφετείο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, καθώς ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα τον 58χρονο πατέρα του, με συνέπεια να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Όπως προέκυψε κατά την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία τα αίτια της ανθρωποκτονίας φαίνεται πως ήταν οικονομικές και προσωπικές διαφορές που σοβούσαν αρκετό καιρό στην οικογένεια. Ο 33χρονος, απολογούμενος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη, κάνοντας λόγο για κακιά στιγμή, ενώ είπε ότι ο πατέρας του ασκούσε «σωματική και ψυχολογική βία» εναντίον του ιδίου και της μητέρας του. Η τελευταία απολογήθηκε ότι ο σύζυγός της δημιουργούσε φασαρίες για ασήμαντες διαφορές και πρόσθεσε «ότι έκανα υπομονή και τα ανεχόμουν».

Το δικαστήριο τής αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, αυτά του πρότερου σύννομου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς χάρη στα οποία «έσπασε» τα ισόβια και καταδικάστηκε σε 14ετή κάθειρξη. Ωστόσο, πήρε το δρόμο για τις φυλακές -όπως και ο γιος της- για να εκτίσει την εις βάρος της επιβληθείσα ποινή.

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε και 39χρονος φίλος του κατηγορούμενου ως πατροκτόνου, διότι φέρεται να τον είχε εφοδιάσει με το φονικό όπλο. Το δικαστήριο τού επέβαλε 10ετή κάθειρξη αναγνωρίζοντάς του ελαφρυντικό, ενώ ο ίδιος απολογήθηκε ότι δεν γνώριζε για τις προθέσεις του φίλου του.