Στη σύλληψη δύο ατόμων για διαρρήξεις διαμερισμάτων και ληστεία στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας προχώρησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο δράστες, μπήκαν σε μονοκατοικία μιας 81χρονης, στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας και αφού την ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν μία τσάντα, η οποία περιείχε 187 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά της έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες λίγα λεπτά νωρίτερα, αποπειράθηκαν να μπουν σε μονοκατοικία 62χρονης στην ίδια περιοχή έγιναν, όμως αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και τράπηκαν σε φυγή.
Ακόμη, διέρρηξαν οικία 65χρονου στην προαναφερόμενη περιοχή απ’ όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, δύο συσκευές ήχου, ένα ηλεκτρικό δράπανο, ένα φορητό ψυγείο, ένα ντεπόζιτο χωρητικότητας 30 λίτρων γεμάτο βενζίνη και ένα κυνηγετικό όπλο.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 21χρονου, στο οποίο διαμένει και η 18χρονη αδερφή του, η οποία επίσης συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο δενδρύλλια κάνναβης, κάνναβη βάρους 3,4 γραμμαρίων και ένα φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου.

Εκτός αυτού, σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην περιοχή του Αγγελοχωρίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε η καραμπίνα, ενώ σε έρευνα στο αυτοκίνητο του 27χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο ηλεκτρικό δράπανο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.