Οι προσωπικές διαφορές και ο έντονος λεκτικός διαπληκτισμός που προηγήθηκε με εκείνον, ήταν το κίνητρο για τη δολοφονία ενός 63χρονου Αλβανού στα Δραγωτινά Κέρκυρας, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ένας 44χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, φέρεται να ανέφερε στην απολογία του ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών ουσιών, όταν διαπληκτίστηκε εντόνως με τον υπήκοο Αλβανίας, που διέμενε μόνιμα στο νησί των Φαιάκων, για προσωπικούς λόγους, στον επαρχιακό-αγροτικό δρόμο Δραγωτινών-Σπαρτερών.

Στην απολογία του στην ανακρίτρια Κέρκυρας φέρεται να έφερε ως κίνητρο της πράξης του, «την κατάσταση του εν βρασμώ ψυχής, στην οποία είχε περιέλθει», όπως είπε, «καθώς και την επήρεια ναρκωτικών και μέθης που βρισκόταν», όπως ισχυρίστηκε -και το οποίο αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ισχύει από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που υποβλήθηκε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σιδεράς στο επάγγελμα, φέρεται στην απολογία του να δήλωσε ότι «προσφάτως είχε πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό του και αυτό του είχε επηρεάσει επιπρόσθετα την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν».

Το όλο γεγονός της δολοφονίας του 63χρονου έχει ξεσηκώσει κύμα πολιτικής κατακραυγής εναντίον του 44χρονου, που καταγγέλλεται από πολιτικά κινήματα ότι «ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής» και τα κίνητρά του ήταν «ρατσιστικά».

Αφορμή για τις ανακοινώσεις από πολιτικούς φορείς στάθηκε η πρώτη ανακοίνωση, μετά την προφυλάκιση του 44χρονου, της «Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη» που -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη, γεγονός που αρνήθηκε κατηγορηματικά από την αρχή, ο συνήγορος υπεράσπισής του.