Στις συνθήκες της σύλληψης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου αναφέρθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για το θέμα.

Ο κ. Μαρακάκης τόνισε ότι ο γνωστός ποινικολόγος δεν είναι καταζητούμενος ή ύποπτος φυγής και η κατοικία αλλά και ο χώρος εργασίας του είναι γνωστός στις Αρχές.

«Είναι δεδομένο ότι θα αφήσουμε τη Δικαιοσύνη και τις Αρχές να κάνουν απερίσπαστα το έργο τους. Σε ό,τι όμως αφορά το ένταλμα σύλληψης, θεωρώ ότι είναι προκλητικό. Όπως προκλητικό ήταν και για την περίπτωση του κ. Αντωνόπουλου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρακάκης, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την απορία του για το αν η έκδοση εντάλματος ήταν επιβεβλημένη:

«Το γνωστότερο από όλα είναι ότι ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών… Το γραφείο από το σπίτι του είναι τρία τετράγωνα και μετακινείται καθημερινά με τα πόδια. Το κυριότερο είναι πως δεν είναι καταζητούμενος, δηλαδή δεν αναζητείται. Για να εκδώσει κάποιος ένταλμα σύλληψης θα πρέπει να είναι ύποπτος φυγής ή να αναζητείται. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν ένας εκ των συνηγόρων του κ. Αντωνόπουλου. Συνεπώς πήγαινε καθημερινά στο ανακριτικό γραφείο και είχε πάει στον ανακριτή δύο φορές μετά την επιβολή της προσωρινής κράτησης του κ. Αντωνόπουλου. Δεν είναι καταζητούμενος».

Μάλιστα ο δικηγόρος ανέφερε ότι η σύλληψη του κ. Λυκουρέζου ήταν «κινηματογραφική». Μάλιστα, έγινε την ώρα που έτρωγε στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τους δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

«Όταν εκδίδεις ένα ένταλμα σύλληψης, η σύλληψη γίνεται εκτάκτως, αιφνιδιαστικά. Μας προβληματίζει αυτό που έχει γίνει, δηλαδή με τον τρόπο που εξεδόθη το ένταλμα και έγινε κινηματογραφικά η σύλληψη. Ο άνθρωπος αυτός στοχοποιείται και με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται το τεκμήριο της αθωότητας»,σημείωσε ο δικηγόρος.