Κάθε άλλο παρά συμπεριφορά πρωτάρη έχει ο Βόλος Ν.Π.Σ. καθώς επικράτησε του Άρη με 1-0 στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Οι Κίτρινοι όταν βρήκαν φάσεις δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Γκαραβέλη.

Ο Βόλος κάνει τρομερό ξεκίνημα Πρωταθλήματος καθώς μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου στην πρεμιέρα, «πλήγωσε» και τον Άρη. Οι «κίτρινοι» είδαν τα βαριά χαρτιά τους να αποδεικνύοντας πολύ… ελαφριά κι έμειναν στον έναν βαθμό μετά από δύο αγώνες. Ο Μπρούνο Γκάμα επέστρεψε έπειτα από περίπου οκτώ μήνες απουσίας, αλλά δεν ήταν αρκετός για τους «κίτρινους».

Το εντυπωσιακό πρώτο πεντάλεπτο με τις δύο κλασικές ευκαιρίες μάλλον δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας του πρώτου ημιχρόνου. Ο Άρης απείλησε πρώτος με την κεφαλιά του Ντιγκινί (στο 2ο λεπτό) μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, για να ακολουθήσει η φάση του 4ου λεπτού όπου ο Κουέστα είχε εξαιρετική αντίδραση στο σουτ του Μουνίθ στην πρώτη απειλή του Βόλου.

Οι γηπεδούχοι με σωστή κυκλοφορία μπάλας και εξαιρετική κίνηση στο χώρο, επέλεξαν κυρίως την αδύναμη δεξιά πλευρά του Άρη για να δημιουργήσουν φάσεις. Από εκεί ξεκίνησε αυτή του 16ου λεπτού όταν ο Γέντριτσεκ έστρωσε την μπάλα στον Ζοάο αλλά στο σουτ του τελευταίου και πάλι ο Κουέστα έπεσε σωστά στη γωνία του και με ένα άγγιγμα της μπάλας απομάκρυνε. Από την ίδια πλευρά έγινε και η σέντρα στο 17ο λεπτό όπου ο Γέντριτσεκ μάλλον δεν περίμενε ότι θα έφτανε η μπάλα σ’ αυτόν και το τελείωμά του ήταν κακό, αν και ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας.

Θετικός ο Μαντσίνι, αλλά δεν βγήκε το σχέδιο

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν περισσότερο φλύαρος έως… κουραστικός. Με κακό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο από τα δύο πλάγια μπακ, ειδικά από τον Κόρχουτ ο οποίος άφησε πολλές φορές «ξεκρέμαστο» τον Ντιγκινί και άφαντους τους Φετφατζίδη, Ιντέγε. Ο «Φέτφα» τοποθετήθηκε πίσω από τον Ιντέγε σ’ ένα ρόλο ο οποίος μάλλον δεν ταίριαξε στα χαρακτηριστικά του καθώς ήταν ελάχιστες οι φορές στις οποίες φάνηκε ή βρήκε συνεργασία με τον Μαντσίνι. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, ο Αργεντίνος ήταν δραστήριος αλλά ημιτελής. Στη μοναδική φορά συνεργασίας των δύο ποδοσφαιριστών, ο Άρης ζήτησε πέναλτι υποστηρίζοντας ότι υπήρξε παράβαση (με το χέρι) από τον Φεράρι αλλά ο Κομίνης (μάλλον σωστά) έδειξε ότι ήταν ακούσιο. Γενικώς ο Άρης με τον Ματίγια να μην… ακουμπάει μπάλα, αναζήτησε τη δημιουργία από τη δεξιά πλευρά, ήταν ακίνδυνος, καθώς πέρα από ένα σουτ του Σάσα Λούκας στο 34ο λεπτό και μια κεφαλιά του Ροζ (μετά από εκτέλεση κόρνερ) λίγα δευτερόλεπτα μετά δεν είχε να παρουσιάσει κάτι σε επίπεδο τελικής προσπάθειας.

Ο Σάσα Λούκας άλλαξε τις ισορροπίες

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην αλλάξουν το παραμικρό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου κι εκεί που ο Άρης προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, ήρθε το λάθος του Σάσα Λούκας. Ο Βραζιλιάνος είχε τραγική αντίδραση σε σουτ από το ύψος της περιοχής, απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι και οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι στο 54ο λεπτό. Ο Γέντριτσεκ ήταν εύστοχος κι έκανε το 1-0.

Η είσοδος του Λάρσον αντί του Μαντσίνι στοιχειοθέτησε την πρώτη αντίδραση του Σάββα Παντελίδη κι έφερε ισορροπία καθώς ο Γιάννης Φετφατζίδης πήγε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Ο Βόλος απάντησε με τη διατήρηση σωστών αποστάσεων μεταξύ των γραμμών, ανάγκασε τον Άρη να τρέξει πολύ στο γήπεδο για να πάρει την μπάλα κι έψαξε την κόντρα. Στο 62’ ο Ροζ σταμάτησε την ύστατη στιγμή τον Ζοάο.

Στο 65’ ο Παντελίδης άλλαξε εντελώς το πλάνο του με τη χρησιμοποίηση του Νίκο Μαρτίνες αντί του Μπράουν Ιντέγε και την τοποθέτηση του Νικολάς Ντιγκινί στην κορυφή της επίθεσης, σ’ ένα σχήμα που είχε χρησιμοποιήσει και την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ο Άρης πήρε την μπάλα στα πόδια του, είχε τρεις ευκαιρίες σε ισάριθμα λεπτά με τους Μαρτίνες, Σάσα Λούκας, Φετφατζίδη, αλλά δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Η τελευταία αντίδραση του Σάββα Παντελίδη ήταν ο Μπρούνο Γκάμα στο 80ο λεπτό. Ένα λεπτό μετά ο Πορτογάλος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Ντιγκινί αλλά στο πλασέ του τελευταίου ο Γκαραβέλης άγγιξε την μπάλα, αυτή χτύπησε στο δοκάρι κι έτσι ο Βόλος γλίτωσε την ισοφάριση.

Λίγα δευτερόλεπτά μετά οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 όπου ο Ζοάο μετά από κακή αντίδραση του Κουέστα δεν ήταν εύστοχος σε σουτ εντός περιοχής. Η τελευταία φάση του αγώνα σημειώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όπου το σουτ του Μπρούνο Γκάμα πέρασε αρκετά μέτρα έξω από την εστία. Την κίτρινη κάρτα είδε ο Σάσα Λούκας (Άρης).

Πηγή: gazzetta.gr