Ο Αλέξης Κούγιας στην δευτερολογία του στάθηκε στο γεγονός ότι εάν ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν κάνουν πίσω για την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια πρέπει να αποβληθούν από το πρωτάθλημα!

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ είχε να προσθέσει πως «μου κάνει εντύπωση πως τόσο σοβαροί συνάδελφοι προσπαθούν να βγάλουν το πιο καλό επιχείρημα για να μην γίνει η δίκη. Σε παρακαλώ κ. Μπαλτάκο να μην ξαναπαρέμβεις (είχε ξανά διένεξη με τον Μπαλτάκο). Σεβάσου την κ. πρόεδρο. Κυρία πρόεδρε εδώ πρέπει να κάνουμε λοβοτομή. Το άρθρο 35 λέει το που επιλύονται οι αθλητικές διαφορές. Στο άρθρο 2 λέει πως οποιοσδήποτε προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια τιμωρείται με απόφαση της Ε.Ε. αρχικά με απαγόρευση μεταγραφών.

Εφόσον επιμείνει και μετά από διάστημα 15 ημερών αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος. Αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Εάν δεν δώσετε απόφαση εσείς την 1η Μαρτίου θα διακοπεί το πρωτάθλημα. Σας λένε να αναστείλουμε το πρωτάθλημα. Εάν δεν πάρουν πίσω σε διάστημα 15 ημερών την προσφυγή στο πολιτικό δικαστήριο πρέπει να τους διώξουν, αλλιώς κηρύσσεται έκπτωτο το Δ.Σ. της Λίγκας».

Νωρίτερα, την ώρα που ανέπτυξε εκ νέου τις θέσεις του ο Ολυμπιακός ο Αλέξης  Κούγιας με τον Τάκη Μπαλτάκο ήρθαν σε κόντρα. Και αυτό διότι νωρίτερα ο Τάκης Μπαλτάκος είχε αναφέρει πως ήθελε χρόνο να μελετήσει την υπόθεση, παρόλα αυτά επέμενε να τοποθετηθεί.

Ο Μπαλτάκος έκανε λόγο για αγόρευση του Ολυμπιακού με τον Κούγια να του σημειώνει πως «αφού εσείς δεν ξέρετε την υπόθεση. Πως θα κάνετε αγόρευση; Πως θα κάνεις αγόρευση αφού δεν την ξέρεις;». Ο Μπαλτάκος του τόνισε πως όσα θέλει και πρέπει τα ξέρει γύρω από αυτήν την υπόθεση.

Σχεδόν στο ίδιο χρονικό σημείο μίλησαν εκ μέρους του Ολυμπιακού η Σουλούκου και ο Τσιρώνας. Η κ. Σουλούκου επισήμανε ότι «στο όργανό της (εννοεί την Λίγκα) διαβιβάζεται η απόφαση αυτή και μένει να κριθεί από εσάς η ποινή. Νομικά δεν υπάρχει πουθενά να προσβληθεί η ουσία. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης και μετά έβγαλε 10 ανακοινώσεις που ήταν επίσημες και έκανε και δηλώσεις. Σε αυτά ανέφερε την καθυστέρηση στην έκδοση του σκεπτικού, που ξέρετε την διαδικασία. Κάνει λόγο για εισήγηση και πουθενά για απόφαση. Δεν υπάρχει εκτελεστή πράξη αυτήν την στιγμή. Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη συνεχίζουν να αγωνίζονται. Για να υπάρξουν συνέπειες πρέπει να βγάλετε εσείς απόφαση. Γιατί πήγανε λοιπόν στα πολιτικά δικαστήρια; Ο ΠΑΟΚ ανέφερε ως κώλυμα μέχρι και απουσία δικηγόρου». Ο κ. Τσιρώνας συμπλήρωσε με αφορμή το πρόβλημα απουσίας του κ. Καλτσά που επικαλέστηκε ο ΠΑΟΚ: «Και εγώ ανέλαβα την Πέμπτη. Έχω προσπαθήσει και είμαι ενήμερος. Είπανε πως ο κ. Καλτσάς είχε μάθημα στην Κομοτηνή. Ο σεβαστός κ. Καλτσάς θα μπορούσε να το είχε προγραμματίσει. Να το είχε προγραμματίσει ανάλογα».

Πηγή: gazzetta.gr