Στους τελικούς της Basket League, όπου περιμένει τον αντίπαλό του από το ζευγάρι ΑΕΚ-Προμηθέας Πάτρας πέρασε απόψε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος επικράτησε με 82-75 του Περιστερίου, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», για να κάνει τη… σκούπα και να επικρατήσει με 3-0 της ομάδας των δυτικών προαστίων στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» δυσκολεύτηκαν πολύ για να καταβάλουν την αντίσταση του συγκροτήματος του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά με ένα καλό τελευταίο διάστημα στο ματς έφτασαν στο ζητούμενο και πάνε ολοταχώς για την υπεράσπιση του τίτλου τους. Κορυφαίοι για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν οι Νικ Καλάθης με ένα ακόμη νταμπλ νταμπλ (11 πόντοι και 10 ασίστ), αλλά και ο Λοτζέσκι με 22 πόντους, με κάποιους σε κομβικά σημεία του ματς.

Από την άλλη, για τους γηπεδούχους, ο Μπέντιλ ήταν ο κορυφαίος με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά δεν είχε και από τους υπόλοιπους τις βοήθειες που χρειάζονταν για να κάνει το μεγάλο αουτσάιντερ έστω και μια έκπληξη στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 36-40, 65-55, 75-82