Σε μια κοντινή σχετικά απόσταση από την Αθήνα, μπορεί κανείς να απολαύσει διακοπές σε χαλαρούς ρυθμούς σε ένα μέρος όχι πολύβουο και ούτε υπερβολικά τουριστικό.

Είναι η Κάρυστος, παραθαλάσσια κωμόπολη στη νότια Εύβοια, χτισμένη στο μυχό ομώνυμου Κόλπου. Πρόκειται για ένα συνδυασμό βουνού και θάλασσας που αποτελεί μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα τις πτυχές τις Εύβοιας και τις ομορφιές της. Η Κάρυστος είναι μια ζωντανή κωμόπολη που προσφέρει αρκετές επιλογές σε διαμονή και φαγητό και σίγουρα καλό και φρέσκο ψάρι.

Φτάνοντας στην Κάρυστο αξίζει μεταξύ άλλων να επισκεφθείτε το παλιό ενετικό φρούριο που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι. Το Μπούρτζι εκτιμάται ότι χτίστηκε στα μέσα του 13ου αιώνα από τους Ενετούς ενώ επισκευάστηκε, αναστηλώθηκε και εξωραΐστηκε το 1960 από την αρχαιολογική εταιρεία. Απέναντι σχεδόν από το Μπούρτζι ο επισκέπτης θα βρει το αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα που μαρτυρούν την σπουδαία ιστορία της περιοχής κατά τη διάρκεια πολλών ετών ενώ εκεί εκτίθενται ευρήματα από τα δρακόσπιτα Καρύστου και Στυραίων.

Η πόλη της Καρύστου είναι μια οργανωμένη πόλη με καλή ρυμοτομία και φαρδείς δρόμους με τις ευρύχωρες πλατείες να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Όσον αφορά βέβαια τις παραλίες η περιοχή διαθέτει πολλές και πανέμορφες αμμουδιές αλλά και αμέτρητα λιμανάκια που μπορείτε να κάνετε επίσης τη βόλτα σας σε κοντινή απόσταση από την Κάρυστο. Η Ψιλή Άμμος και οι Αλυκές είναι από τις πιο γνωστές ενώ το Μπούρο ενδείκνυται για εξερευνήσεις του βυθού του.

Χάρη στον ιδιαίτερο συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει, η Κάρυστος σήμερα έχει καταστεί ένα γνωστό τουριστικό κέντρο με ζωηρή κίνηση ιδιαίτερα το καλοκαίρι η οποία όμως δεν γίνεται αποπνικτική από υπερβολικό τουρισμό με αποτέλεσμα να διατηρεί την ηρεμία που θέλει ο επισκέπτης. Για τους καλοφαγάδες επίσης υπάρχουν πολλές ψαροταβέρνες και ουζερί που συμπληρώνουν την πόλη και ενδείκνυνται για χαλαρές στιγμές.

Αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα αυτό το καλοκαίρι, η Κάρυστος αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή.

karystos2 karystos3 karystos4 karystos5