Ο μεγαλύτερος οικισμός της Σύρου είναι η πρωτεύουσα του νησιού αλλά και όλου του νομού Κυκλάδων. Η φημισμένη Ερμούπολη βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και είναι γραφικό θέρετρο με εμφανή τα σημάδια του ένδοξου παρελθόντος του, όταν ήταν πολιτιστικό, βιομηχανικό και ναυτιλιακό κέντρο.

Η πόλη πήρε το όνομά της προς τιμήν του θεού Ερμή, του θεού του εμπορίου. Στα μέσα και τα τέλη του 19ου αιώνα η Ερμούπολη αναπτύχθηκε ραγδαία και γνώρισε το ζενίθ της. Το 1856, ήταν η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας, μετά την Αθήνα. Η άνθισή της αποτυπώθηκε και στην αρχιτεκτονική της λάμψη, με το θέατρο «Απόλλων» να χτίζεται το 1864 και το δημαρχείο της πόλης λίγο αργότερα, με την υπογραφή του Ερνστ Τσίλερ.

Συνδυάζοντας ατμόσφαιρα ρομαντισμού, στοιχεία από την αρχαία Ελλάδα αλλά και τη δυτική Ευρώπη, η Ερμούπολη αποκαλείται «υπαίθριο μουσείο» ακριβώς επειδή μια βόλτα στα σοκάκια της είναι σαν μια βόλτα στην ιστορία.

Με αέρα κοσμοπολίτικο, εξαιρετική τουριστική υποδομή, πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα και ομορφιές που μένουν αξέχαστες, η Ερμούπολη είναι ο πιο αριστοκρατικός προορισμός της ούτως ή άλλως ξεχωριστής και συναρπαστικής Σύρου. ΣΥΡΟΣ ΣΥΡΟΣ ΣΥΡΟΣ ΣΥΡΟΣ

ΣΥΡΟΣ

ΣΥΡΟΣ